BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gourmet recepten
BBQ-Recepten

12 Super Gourmet Recepten

In Nederland gaan we tijdens de feestdagen zoals kerst of pasen massaal aan het gourmetten. Persoonlijk vindt ik het ook super gezellig, en wij doen het dan ook vooral met pasen. Gezellig met het hele gezin! De kinderen vinden het geweldig om zelf te mogen bakken. In dit artikel staan dan ook vooral gourmet recept ideeën die totaal een andere invulling geven dan je gewend bent. Natuurlijk vergeet ik de kinderen niet in deze gourmet recepten, en misschien vinden de volwassenen het zelfs super. Lekker zelf een burger bouwen op een mini broodje of een mini tortilla maken. Op die manier kunnen de kinderen lekker bezig zijn met gourmetten terwijl jullie gezellig kunnen praten met familie of vrienden.

Kamado express

Op deze manier gourmetten vinden wij super en je hoeft geen energie te stoppen in bijgerechten gezien ze onderdeel zijn van ieder stukje vlees.

Mini tortilla met Varkenshaas sateh

Varkenshaassateh

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem een kleine ronde steekvorm van ongeveer 10 cm en steek een aantal rondjes uit een tortilla
  2. Snij de paprika, ui en de sla in dunne reepjes
  3. Grill de varkenshaassateh tot deze gaar is
  4. Bak de ui en de paprika in een pannetje
  5. Neem de tortilla en leg hier wat sla op met de gebakken ui en paprika
  6. Haal de varkenshaassateh van de prikker en voeg deze bij de tortilla met wat satésaus
  7. Oprollen en smullen maar.

Kipsateh met Mediterrane Ratatouille

Weber Original Store Amersfoort

Kipsateh

Ingrediënten

  • Kipsateh voor de gourmet
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve maantjes en de courgette, aubergine en de paprika julienne (dunne reepjes)
  2. Snijd de tomaten door midden en haal het vocht eruit. Snij ze vervolgens in kleine blokjes
  3. Snipper de knoflook
  4. Fruit de ui met knoflook aan in een beetje olie en voeg de overige groente toe met een beetje zout, versgemalen peper en Italiaanse kruiden
  5. Bak de kipsateh op de grill of pakplaat tot deze gaar is.

Shoarma Nachos pannetje

Nacho pannetje

Ingrediënten

  • Shoarma voor de gourmet
  • 1 zak nacho cheese tortilla chips
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 jalapeno peper
  • 1 ui
  • Cheddar kaas
  • Geraspte mozzarella

Bereiding

  1. Snipper de ui, jalapeno peper en de knoflook
  2. Rasp de cheddar kaas en meng deze met de geraspte mozzarella
  3. Breek de tortilla chips in kleine stukken maar niet te klein
  4. Bak de shoarma tot deze net gaar is
  5. Vul een pannetje met tortilla chips, shoarma, ui, knoflook en kaas
  6. Bak het geheel tot de kaas mooi gesmolten is.

Mini Cheese burger

Burger

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui en de augurk in kleine ringen
  2. Meng de ui samen met een beetje witte wijnazijn
  3. Snijd de sla in reepjes
  4. Rasp de cheddar kaas
  5. Grill de hamburgers en voeg na het omdraaien een beetje cheddar toe op de bovenzijde van de hamburger
  6. Als de cheddar gesmolten is kun je starten met het bouwen van het broodjes
  7. Broodje, lekkere BBQ saus, sla, hamburger, plakje tomaat, ui en augurk en de bovenkant van het broodjes
  8. Prikker erdoor of direct opsmullen.

Kipfilet met courgettebootje

Kipfilet

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de courgette in repen van ongeveer ½ cm dik. Zorg dat ze qua lengte in een pannetje passen
  2. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes
  3. Grill de kipfilet tot deze gaar is en grill de courgette heel kort aan beide zijden
  4. Leg ze met wat olie in een pannetje
  5. Plaats op de courgette om en om tomaat, mozzarella en een beetje pesto
  6. Bak dit heel even tot de mozzarella begint te smelten maar wacht niet te lang

Blinde Vinkjes met Spruitjes bacon spies

Blinde vinkjes

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de spruitjes 4 a 5 minuten in water
  2. Rijg vier spruitjes aan een prikker en zigzag de bacon erdoor
  3. Bak de blinde vink samen met een spies op de bakplaat tot de bacon krokant is en de blinde vink gaar

Serveer bijvoorbeeld met een lekkere pikante vleesjus.

Worstjes met Spaanse tortilla

Worstje

Ingrediënten

  • Worstjes voor de gourmet
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 4 vastkokende aardappels
  • 1 bosuitje
  • Scheutje room of melk
  • Paprikapoeder
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Kook de aardappels 10 minuten en laat ze afkoelen
  2. Snijd de paprika in reepjes en de bosui in ringetjes
  3. Snijd de afgekoelde aardappels in schijfjes
  4. Klop in een kommetje het ei los met de room of melk, paprikapoeder, zout en versgemalen peper
  5. Vet het pannetje in met wat boter en verdeel een aantal aardappelschijfjes erin samen met de paprika en bosuitjes
  6. Schenk wat eimengsel er over en bak dit tot het ei gestold is en de aardappeltortilla klaar is
  7. Grill in de tussentijd het worstje en breng deze op smaak met paprikapoeder, zout en versgemalen peper.

Rundervinkjes met Geitenkaas pakketjes

Rundervinkje

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de courgette in lange dunne plankjes of gebruik een dunschiller
  2. Rooster de pijnboompitten in een pannetje
  3. Snijd de geitenkaas in mooie blokjes en druk er een paar pijnboompitten in
  4. Wikkel de courgette plankjes rondom de geitenkaas en zet vast met een prikker
  5. Bak de rundervinkjes samen de met de geitenkaaspakketjes op de bakplaat tot ze mooi bruin zijn.

Slavinkjes met Appel honing partjes

Slavinkje

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers de limoen en snijd de appel in partjes
  2. Bestrijk de appel met het limoensap om verkleuring van de appels te voorkomen op tafel
  3. Bak de slavink in wat boter in een pannetje voor een paar minuten tot hij bijna gaar is
  4. Voeg een aantal appelpartjes toe met een eetlepel honing
  5. Bak dit nog 2 a 3 minuten tot de slavink gaar is.

Varkenshaas met Gevulde tomaten

Varkenshaas

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de knoflook, sjalotje, basilicum en de pijnboompitten fijn en meng dit met de geraspte kaas
  2. Breng op smaak met zout en versgemalen peper
  3. Snijd de bovenste helft van de tomaat eraf en hol ze uit
  4. Vul de tomaat met het mengsel
  5. Bak de tomaat tot de kaas mooi gesmolten is
  6. Grill ondertussen de varkenshaas en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper

Tip: Wikkel de varkenshaas in ontbijtspek

Speklapjes met Aardappel champignonkoekjes

Speklapje

 Ingrediënten

Marinade speklapjes

Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met wat kerrie poeder, chilipoeder, oregano, zout en versgemalen peper. Leg de speklapjes hierin voor minimaal 2 uurtjes.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en zet ze apart
  2. Snijd de champignons fijn, pers de knoflook en klop het ei
  3. Bak de champignons samen met de knoflook tot ze gaar zijn
  4. Meng de champignons met de aardappels en het ei
  5. Verdeel het mengsel in gelijke porties en haal ze door de bloem
  6. Bak de aardappelkoekjes in wat olijfolie tot ze aan beide zijden bruin zijn
  7. Bak ondertussen het speklapjes

Serveer met een zelfgemaakte knoflooksaus

Biefstukjes met Gevulde champignons

Biefstuk

Ingrediënten

  • Biefstukjes voor de gourmet
  • 12 champignons
  • ½ pakje feta
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • Zout en versgemalen peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en hol ze uit
  2. Verkruimel de feta en snij de zongedroogde tomaten in kleine blokjes
  3. Snijd de peterselie fijn
  4. Meng de zongedroogde tomaten met de feta, geperste knoflook, peterselie en breng op smaak met zout en versgemalen peper
  5. Vul de champignons met het mengsel en sprenkel wat olijfolie erover
  6. Bak de champignons in het pannetje tot ze bijna gaar zijn
  7. Grill de biefstukjes even kort aan, aan beide zijden en breng op smaak met zout en versgemalen

Disclaimer:

Ieder goutmet recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *