Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Aardappelpuree van Zoete Aardappel
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Aardappelpuree van Zoete Aardappel en Pecannoten

Aardappelpuree van zoete aardappel is echt eens iets anders dan de meeste bijgerechten die we zien op de barbecue. Voor mij is het echt een bijgerecht om je bord mooi mee op te maken. Gebruik het op je bord en veeg er met een lepel overheen en leg je vlees er bovenop wat een mooi effect geeft. Op deze manier maak je een fantastisch gerecht wat ideaal is voor de feestdagen.

Kamado express

Op de foto kun je zien dat mijn zoete aardappelpuree wit is. Ja daar stond ik ook een beetje van te kijken toen ik de schil verwijderde van de zoete aardappel. Er zijn dus meerdere soorten in twee kleuren verkrijgbaar. Bij de Jumbo heb je zoet aardappelen die blijkbaar wit van kleur zijn, en oranje zoete aardappelen die de kleur hebben die ik eigenlijk graag had gezien. De kleur oranje geeft namelijk een mooi contrast aan je gerecht. Op het bord ziet het er dan net iets mooier uit.

Het is natuurlijk een mooi bijgerecht voor de feestdagen en wanneer je nog opzoek bent naar inspiratie voor kerst kun je eens kijken in dit artikel op mijn blog, Winter BBQ Kerstrecepten.

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen
  • 8 pecannoten
  • 2 uien
  • klontje boter
  • melk
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel
  • vork
  • aluminiumfolie

Bereiding Zoete Aardappel puree

  1. Maak ten eerste de barbecue aan en zorg voor twee temperatuurzones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van 180 graden.
  2. Wanneer de barbecue op temperatuur is kun je de zoete aardappelen boven het indirecte gedeelte leggen met schil en sluit de deksel.
  3. Leg na een half uur de uien met schil boven het directe gedeelte van de barbecue. Ze worden helemaal zwart, maar dat is ook het idee.
  4. Draai om de 10 minuten de uien zodat alles mooi zwart wordt.
  5. Rooster in de tussentijd de pecannoten heel even op de barbecue in een skillet.
  6. Snijd vervolgens de pacannoten fijn.
  7. Controleer of de zoete aardappelen gaar zijn door erin te drukken. Wanneer ze mooi zacht zijn kunnen ze eraf worden gehaald. Dit duurt ongeveer een 1,5 uur afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en de grote van de aardappelen.
  8. Haal vervolgens de zwarte uien uit de barbecue en pel ze. Hieruit volgt dat het binnenste gedeelte van de ui nu heerlijk van smaak is en snijd deze vervolgens fijn.
  9. Pel de zoete aardappelen en prak ze fijn met een vork.
  10. Voeg vervolgens de fijn gesneden pecannoten toe en fijn gesneden uien.
  11. Meng alles goed door elkaar met een klontje boter en een beetje melk. Wanneer het mengsel te grof is van structuur kun je meer melk toevoegen.
  12. Breng de puree verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Succes en veel Grillfun!!

kruiden en specerijen kopen

zoete aardappel
Aardappelpuree van zoete aardappel is een geweldig bijgerecht wat je mooi kunt combineren met een stuk vlees. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *