BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Basic Dry-rub
BBQ-Recepten,  Rubs & Sauzen

Basic Dry Rub

Basic dry rub is een basis rub die ik vaak gebruik voor kip gerechten maar ook zeker voor mijn spareribs. Deze rub is eigenlijk overal geschikt voor en kan als goede basis dienen voor andere rubs die je zelf wil maken. Een dry rub is een kruidenmengsel van diverse kruiden die je met elkaar mengt. Er zijn natuurlijk genoeg rubs op de markt die te koop zijn. Persoonlijk vindt ik het super om zelf aan de slag te gaan met de samenstelling van kruiden. Een tip, haal de kruiden bij een toko of koop ze online gezien ze bij de supermarkt veel te duur zijn.

Kamado express

Bewaar de rub in een potje of een zip-lock zakje. Wanneer je hem langer bewaard kunnen er klonten ontstaan in de rub door de toevoeging van suiker. Dit is helemaal niet erg en door eens goed te schudden heb je weer een mooi mengsel.

Ingrediënten dry rub

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 1/2 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 1 1/5 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder

Benodigdheden

  • kom
  • theelepel
  • eetlepel

Bereiding

1) Meng alle kruiden door elkaar. Voor deze basis dry rub.

2) Doe de rub in een potje of in een plastic zakje.

3) Deze rub is niet alleen te gebruiken voor kip maar ook zeker voor varkens- en rundervlees.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *