Basis Tomatensaus voor Pizza’s

basis tomatensaus
  • Bereiding
    30 min
INAMOODbanner

Zelf tomatensaus maken voor je Pizza’s is natuurlijk zo als ik vaak zeg met al mijn recepten super makkelijk en je hoeft er echt niet veel voor te doen. De smaak is veel beter dan een tomatensaus uit pot omdat die vaak veel suiker bevatten. Deze basis tomatensaus is zoals de naam het zegt een basis. Echter heb ik in het recept de kruiden toegevoegd zoals ik altijd de saus maak. Je kunt ook de Italiaanse kruiden weglaten en andere kruiden toevoegen zodat je jou eigen pizzasaus kunt maken.

kamado express

Je kunt een basis tomatensaus op super veel manieren maken. Of je het nu maakt met verse tomaten of met tomaten uit blik, het kan allemaal. In dit recept gebruikte ik tomaten uit blik gezien het snel klaar moet zijn en de smaak super is. Vaak heb ik zelf ook geen zin om de saus te maken met verse tomaten. Dit recept volgt echter nog op een later tijdstip. Ik neem wel altijd de gepelde tomaten van Petti. Dit zijn pomodori tomaten uit Italië en hebben net iets meer smaak dan de normale gepelde tomaten.

Weber Amersfoort

Tip

Wanneer je de basis tomatensaus hebt gemaakt is het natuurlijk veel te veel saus of je moet echt 24 pizza’s gaan maken. Wat ik zelf altijd doe is de saus goed laten afkoelen en invriezen in kleine bakjes of ziplock zakjes. Op deze manier hoef je de saus alleen te laten ontdooien voor de volgende keer. Je hoeft de saus dan voor gebruik niet op te warmen.

Wil je weten hoe je pizzadeeg zelf kunt maken? Check dan snel het recept Zelf Pizzadeeg maken

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 1 blik tomaten blokjes 400 gr
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 ui 

  Benodigdheden

  • pan
  • houtenlepel
  • eetlepel
  • snijplank
  • mes

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Bereiding basis tomatensaus

  1. Snipper de ui en fruit deze even aan in een beetje olijfolie in een pan.
  2. Voeg 2 teentjes geperste knoflook, de Italiaanse kruiden, suiker en een beetje zout en versgemalen peper toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de tomaten blokjes en gepelde tomaten toe en breng het langzaam aan de kook.
  4. Laat de saus rustig gedurende 30 minuten pruttelen op laag vuur en roer alles goed door elkaar.
  5. Proef de saus en breng verder op smaak.
  6. Pureer de saus met een staafmixer en laat afkoelen.

Succes met het maken!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *