BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

bavette pinwheel
BBQ Hapjes,  BBQ-Recepten

Bavette Pinwheel met pittige Aioli

Ben je toevallig opzoek naar een geweldig BBQ hapje met mooie kleuren? Dan is deze bavette pinwheel het BBQ hapje voor jou. Er staan reeds diverse recepten met bavette op mijn website maar een BBQ hapje ontbrak nog in mijn collectie van recepten. Een vergelijkbaar hapje maakte ik twee jaar geleden op een BBQ event samen met PitmasterX en een aantal andere bloggers. De variaties zijn eindeloos en je kunt ook de varianten gebruiken op mijn website van gevulde bavette zoals de Mediterrane Gevulde Bavette.

Kamado express

Het enige waar je op moet letten is het type kaas wat je gaat gebruiken. In deze versie heb ik gekozen voor een Kernhem roodbacteriekaas 60+ op basis van koemelk. Het voordeel van deze kaas is dat hij wel smelt maar niet te hard. Je wilt geen kaas gebruiken die uit de pinwheels gaat lopen en je BBQ onder de gesmolten kaas komt. Een provolone is ook een Franse smeltkaas die dezelfde eigenschappen heeft als de kernhem.

Ingrediënten

  • 1 kg bavette
  • 600 gram spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaten reepjes
  • Kernhem kaas of provolone
  • Italiaanse rauwe ham
  • 24 cocktailprikkers
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten Aioli

  • 2 eierdooiers op kamer temperatuur
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje citroensap
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • zout

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • pan met water
  • kom
snijden vlees
lap vlees
gevuld vlees

Voorbereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de spinazie heel even en spoel hem gelijk af onder de koude kraan. Laat de spinazie goed uitlekken en afkoelen voor gebruik.
  2. Haal de bavette uit de koeling en verwijder eventueel het bovenliggende vet en vlies. Dit is namelijk niet lekker tijdens het eten.
  3. Leg de bavette op een snijplank en snijd met een scherp mes in de gehele lengte door zodat je hem kunt openvouwen. Wat hier belangrijk is dat je hem met de draad mee snijd en op let dat je recht snijd zodat je een mooie lap vlees krijgt om te vullen (zie bovenstaande foto’s)
  4. Breng de bavette op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Beleg de bavette met de Italiaanse ham, kaas, zongedroogde tomatenreepjes en de spinazie. Ik heb de spinazie eerst uitgeknepen zodat er bijna geen vocht meer inzit.
  6. Rol de bavette nu strak op, haaks op de draad. Dit is belangrijk zodat hij niet smaakt als een schoenzool en makkelijk te kauwen is.
  7. Steek nu de cocktailprikkers door de bavette aan beide zijden zoals weergegeven op onderstaande foto. Laat een ruimte tussen de cocktailprikkers zodat je mooie plakken krijgt.

Bereiding pittige Aioli

Weber Original Store Amersfoort

  1. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Neem een hoge beker waar een staafmixer inpast en voeg de eidooiers, knoflook, citroensap en een snufje zout toe.
  3. Het is belangrijk dat de beker niet te groot is en wanneer je de passende beker neemt die bij de staafmixer hoort gaat het zeker goed.
  4. Zet de staafmixer in de beker en giet de olie erbij en beweeg deze langzaam op en neer tot je een mooie gladde aioli hebt.
  5. Voeg nu de sambal toe en roer deze door de aioli. Proef de aioli of de smaak naar wens is en pas eventueel aan door wat sambal toe te voegen.
opgerolde bavette
opgerolde pinwheel
pinwheel op bbq

Bereiding Bavette Pinwheels

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur rond de 180 graden. Dit keer heb ik de houtskool in het middel gelegd zodat de bavette pinwheel rondom gelegd kunnen worden.
  2. Leg de bavette pinwheel op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot een kerntemperatuur van rond de 46 graden.
  3. Grill hierna de bavette pinwheel even boven het directe gedeelte. Ongeveer 1 à 2 minuten per zijde.
  4. Serveer dit heerlijke BBQ hapje met de pittige aioli wat een geweldige smaakbeleving geeft.
bavette pinwheel resultaat
Dit opgerolde BBQ hapje wordt ook wel een bavette pinwheel genoemd. Serveer er een zelfgemaakte aioli bij en meer heb je niet nodig!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl. Ik heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *