Grillfun logo

Bavette Spies in Oosterse Marinade

bavette marieneren voor de bbq
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  8 min
 • Porties
  4
inamood acties

Bavette spiesjes in Oosterse marinade zijn echt geweldig lekker, en in no time klaar op de barbecue. Het vlees heeft niet echt heel veel nodig maar dit was toch echt wel een succes op een stokje. Bavette kun je natuurlijk ook in zijn geheel marineren en op de barbecue bereiden maar voor een feestje is dit echt ideaal. Ik maakte deze bavette spiesjes met behulp van een geweldige tool zodat je binnen 10 minuten maar liefst 100 stokjes hebt.

De review over deze tool met de naam CUBO kun je vinden om op de link te drukken “Review Satémaker“. Ben je al benieuwd naar deze tool klik dan op deze link: Spiedini Saté maker

Weber Amersfoort

Natuurlijk beschrijf ik in dit recept hoe je de spiesjes zelf kunt maken of je nu een tool gebruikt of niet. Het voordeel van deze tool is dat ieder stokje identiek is en je bereidingstijd gelijk.

Dit recept maakte ik in combinatie met een heerlijke variant van mijn couscous salade die al een tijdje op mijn website staat.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 • 1 kg bavette
 • 80 ml sojasaus
 • 120 ml olijfolie
 • 60 ml worcestershiresaus
 • 3 citroenen
 • 5 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels gedroogde basilicum
 • 1 theelepel sambal

  Benodigdheden

Bavette in heerlijke marinade voor op de barbecue is altijd een top idee waar je zeker van zult genieten. Check het recept en verras je zelf!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1

  Bereiding Bavette Marinade

  1. Neem een grote kom en pers hierin de teentjes knoflook.
  2. Snijd de citroenen door de helft en pers deze uit. Schenk vervolgens het sap hiervan in de kom.
  3. Neem vervolgens alle overige ingrediënten en voeg deze toe in de kom en roer alles goed door elkaar.
  4. Leg de bevatte in de marinade en laat deze minimaal 1 dag staan. Je kunt dit op twee manieren doen door de bavette zoals ik in zijn geheel erin te leggen of de bavette reeds in blokjes in de marinade te leggen.
  5. Dek de bavette af en laat deze minimaal twee uur in de koelkast staan maar bij voorkeur een hele dag.
  6. Haal de bavette voor bereiding uit de koeling en snijd deze in blokjes van de gewenste grote. Ik gebruikte hiervoor de Cubo waardoor je mooie kleine spiesjes krijgt maar je kunt ze natuurlijk ook groter maken.
  7. Wanneer je houtenstokjes gebruikt is het verstandig om deze even 10 minuten in het water te leggen zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding.
  8. Rijg de bavette aan de stokjes en dek ze af tot de bereiding op de barbecue.

  Stap 2

  Bereiding Bavette

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen grillen. Gezien het formaat van de spiesjes die ik heb gemaakt is een indirecte zone alleen makkelijk als het te snel gaat en je even de spiesjes aan de kant wil leggen voordat je ze van de barbecue haalt.
  2. Leg de gemarineerde bavette boven het directe gedeelte van de barbecue en draai ze om wanneer het vlees los laat van het rooster. Dit is ongeveer na 1 a 2 minuten afhankelijk van de grote van het vlees en de temperatuur. Je wilt de spiesjes snel grillen gezien een kerntemperatuur van maximaal 54 graden voldoende is. Grill ze dus kort aan beide zijden en verplaats ze naar het indirecte gedeelte als de kerntemperatuur nog niet voldoende is en sluit de deksel even.
  3. Serveer de gemarineerde bavette met bijvoorbeeld de couscous salade en een lekkere saus. Persoonlijk is een saus niet echt noodzakelijk gezien de smaak super is.

  Succes met het maken en veel Grillfun!

  Recipe Reviews

  • Helene

   Wat is de temp van de bbq als je dr bavette spiesen direct op de bbq legt?

   • Grillfun

    Hallo Helene, dit waren hele dunne spiesjes en heb ze met de deksel open bereid direct boven de kolen op het rooster. Op deze manier is de temperatuur minder belangrijk maar controleer altijd met mijn hand of het heet genoeg is door deze iets boven het rooster te houden. Als dat niet lukt langer dan een paar seconden is het heet genoeg. Als je het toch graag wil meten in de deksel zou ik temperatuur aanhouden van rond de 220 tot 250 graden.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!