BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

bavette marieneren voor de bbq
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Bavette Spies in Oosterse Marinade

Bavette spiesjes in Oosterse marinade zijn echt geweldig lekker, en in no time klaar op de barbecue. Het vlees heeft niet echt heel veel nodig maar dit was toch echt wel een succes op een stokje. Bavette kun je natuurlijk ook in zijn geheel marineren en op de barbecue bereiden maar voor een feestje is dit echt ideaal. Ik maakte deze bavette spiesjes met behulp van een geweldige tool zodat je binnen 10 minuten maar liefst 100 stokjes hebt.

Kamado express

De review over deze tool met de naam CUBO kun je vinden om op de link te drukken “Review Satémaker“. Ben je al benieuwd naar deze tool klik dan op deze link: Spiedini Saté maker

Natuurlijk beschrijf ik in dit recept hoe je de spiesjes zelf kunt maken of je nu een tool gebruikt of niet. Het voordeel van deze tool is dat ieder stokje identiek is en je bereidingstijd gelijk.

Dit recept maakte ik in combinatie met een heerlijke variant van mijn couscous salade die al een tijdje op mijn website staat.

Ingrediënten

 • 1 kg bavette
 • 80 ml sojasaus
 • 120 ml olijfolie
 • 60 ml worcestershiresaus
 • 3 citroenen
 • 5 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels gedroogde basilicum
 • 1 theelepel sambal

Benodigdheden

bavette in marinade
bavette spiesjes

Bereiding Bavette Marinade

 1. Neem een grote kom en pers hierin de teentjes knoflook.
 2. Snijd de citroenen door de helft en pers deze uit. Schenk vervolgens het sap hiervan in de kom.
 3. Neem vervolgens alle overige ingrediënten en voeg deze toe in de kom en roer alles goed door elkaar.
 4. Leg de bevatte in de marinade en laat deze minimaal 1 dag staan. Je kunt dit op twee manieren doen door de bavette zoals ik in zijn geheel erin te leggen of de bavette reeds in blokjes in de marinade te leggen.
 5. Dek de bavette af en laat deze minimaal twee uur in de koelkast staan maar bij voorkeur een hele dag.
 6. Haal de bavette voor bereiding uit de koeling en snijd deze in blokjes van de gewenste grote. Ik gebruikte hiervoor de Cubo waardoor je mooie kleine spiesjes krijgt maar je kunt ze natuurlijk ook groter maken.
 7. Wanneer je houtenstokjes gebruikt is het verstandig om deze even 10 minuten in het water te leggen zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding.
 8. Rijg de bavette aan de stokjes en dek ze af tot de bereiding op de barbecue.

Bereiding Bavette

Weber Original Store Amersfoort
 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen grillen. Gezien het formaat van de spiesjes die ik heb gemaakt is een indirecte zone alleen makkelijk als het te snel gaat en je even de spiesjes aan de kant wil leggen voordat je ze van de barbecue haalt.
 2. Leg de gemarineerde bavette boven het directe gedeelte van de barbecue en draai ze om wanneer het vlees los laat van het rooster. Dit is ongeveer na 1 a 2 minuten afhankelijk van de grote van het vlees en de temperatuur. Je wilt de spiesjes snel grillen gezien een kerntemperatuur van maximaal 54 graden voldoende is. Grill ze dus kort aan beide zijden en verplaats ze naar het indirecte gedeelte als de kerntemperatuur nog niet voldoende is en sluit de deksel even.
 3. Serveer de gemarineerde bavette met bijvoorbeeld de couscous salade en een lekkere saus. Persoonlijk is een saus niet echt noodzakelijk gezien de smaak super is.

Succes met het maken en veel Grillfun!

bavette spiesen
Bavette in heerlijke marinade voor op de barbecue is altijd een top idee waar je zeker van zult genieten. Check het recept en verras je zelf!
Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *