Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

bavette marieneren voor de bbq
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Bavette Spies in Oosterse Marinade

Bavette spiesjes in Oosterse marinade zijn echt geweldig lekker, en in no time klaar op de barbecue. Het vlees heeft niet echt heel veel nodig maar dit was toch echt wel een succes op een stokje. Bavette kun je natuurlijk ook in zijn geheel marineren en op de barbecue bereiden maar voor een feestje is dit echt ideaal. Ik maakte deze bavette spiesjes met behulp van een geweldige tool zodat je binnen 10 minuten maar liefst 100 stokjes hebt.

Kamado Express

De review over deze tool met de naam CUBO kun je vinden om op de link te drukken “Review Satémaker“. Ben je al benieuwd naar deze tool klik dan op deze link: Spiedini Saté maker

Natuurlijk beschrijf ik in dit recept hoe je de spiesjes zelf kunt maken of je nu een tool gebruikt of niet. Het voordeel van deze tool is dat ieder stokje identiek is en je bereidingstijd gelijk.

Dit recept maakte ik in combinatie met een heerlijke variant van mijn couscous salade die al een tijdje op mijn website staat.

Ingrediënten

 • 1 kg bavette
 • 80 ml sojasaus
 • 120 ml olijfolie
 • 60 ml worcestershiresaus
 • 3 citroenen
 • 5 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels gedroogde basilicum
 • 1 theelepel sambal

Benodigdheden

bavette in marinade
bavette spiesjes

Bereiding Bavette Marinade

 1. Neem een grote kom en pers hierin de teentjes knoflook.
 2. Snijd de citroenen door de helft en pers deze uit. Schenk vervolgens het sap hiervan in de kom.
 3. Neem vervolgens alle overige ingrediënten en voeg deze toe in de kom en roer alles goed door elkaar.
 4. Leg de bevatte in de marinade en laat deze minimaal 1 dag staan. Je kunt dit op twee manieren doen door de bavette zoals ik in zijn geheel erin te leggen of de bavette reeds in blokjes in de marinade te leggen.
 5. Dek de bavette af en laat deze minimaal twee uur in de koelkast staan maar bij voorkeur een hele dag.
 6. Haal de bavette voor bereiding uit de koeling en snijd deze in blokjes van de gewenste grote. Ik gebruikte hiervoor de Cubo waardoor je mooie kleine spiesjes krijgt maar je kunt ze natuurlijk ook groter maken.
 7. Wanneer je houtenstokjes gebruikt is het verstandig om deze even 10 minuten in het water te leggen zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding.
 8. Rijg de bavette aan de stokjes en dek ze af tot de bereiding op de barbecue.

Bereiding Bavette

Weber Original Store Amersfoort

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen grillen. Gezien het formaat van de spiesjes die ik heb gemaakt is een indirecte zone alleen makkelijk als het te snel gaat en je even de spiesjes aan de kant wil leggen voordat je ze van de barbecue haalt.
 2. Leg de gemarineerde bavette boven het directe gedeelte van de barbecue en draai ze om wanneer het vlees los laat van het rooster. Dit is ongeveer na 1 a 2 minuten afhankelijk van de grote van het vlees en de temperatuur. Je wilt de spiesjes snel grillen gezien een kerntemperatuur van maximaal 54 graden voldoende is. Grill ze dus kort aan beide zijden en verplaats ze naar het indirecte gedeelte als de kerntemperatuur nog niet voldoende is en sluit de deksel even.
 3. Serveer de gemarineerde bavette met bijvoorbeeld de couscous salade en een lekkere saus. Persoonlijk is een saus niet echt noodzakelijk gezien de smaak super is.

Succes met het maken en veel Grillfun!

kruiden en specerijen kopen

bavette spiesen
Bavette in heerlijke marinade voor op de barbecue is altijd een top idee waar je zeker van zult genieten. Check het recept en verras je zelf!

14 Comments

 • Nick van Loon

  5 stars
  Vanavond vlees halen en dan lekker in de marinade een nachtje.

  Zaterdag testen en dan in de avond opnieuw voor de visite op zondag.

  TOP RECEPT

  #boek

  • Paul van der Meer

   5 stars
   Deze ziet er goed uit en aangezien ik groot liefhebber ben van Bavette ga ik deze binnenkort ook even proberen.

   #boek

 • Wilco Verbeeten

  3 stars
  Deze ga ik maken zodra mijn vriendin bevallen is ziet er heerlijk uit!! En wie weet nog wat andere gerechten uit een van de boeken!😉😜

 • Ellen van Schaik

  Wat een leuk artikel over het maken van sateetjes van Bavette.
  Graag wil ik informeren hoe groot de blokjes vlees zijn als deze gemaakt worden in de Spiedini en hoeveel vlees er nodig is om de hele cube te vullen.
  Is het ook mogelijk om minder sateetjes te maken of moet de cube altijd helemaal gevuld zijn?
  Hartelijk dank alvast voor uw reactie.

  • Grillfun

   Hallo Ellen, Bedankt voor je reactie en het is inderdaad een goede aanvulling om dit te vermelden in het recept :). In de cube gaat ongevver 1,5 kilo aan vlees en de stokjes worden dan 20 a 25 gram per stuk. Het beste is om hem helemaal vol te maken maar verwacht dat je hem ook tot de helft kunt vullen zodat je minder stokjes hebt. Dit heb ik echter nog niet geprobeerd. Mijn ervaring is wel dat je per persoon ongeveer 7 tot 10 stokjes eet als je het maakt als avond eten zonder ander vlees. Groetjes Michael

 • Ellen van Schaik

  Bedankt voor je reactie Michael.
  Je geeft aan dat een stokje sate 20 a 25 gram weegt. dan zou de totale hoeveelheid vlees voor de cube naar mijn idee 2,5 kilo moeten zijn als er 100 stukjes tegelijkertijd gemaakt kunnen worden?
  Het recept van de Oosterse bavette staat hoog op mijn verlanglijstje. Een heel bijzondere creatie. Binnenkort eens maken. We houden erg van Oosterse gerechten. Fijn (BBQ) week end.

  • Grillfun

   Haha bedankt Ellen ik had het nog niet uitgerekend maar je hebt inderdaad gelijk. Je kunt het ook maken met grotere stukken bavette aan een stokje of marineer de hele bavette en grill hem dan aan beide zijden even. Fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *