BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gevulde tomaten bbq
BBQ Hapjes

Gevulde Tomaten zijn heerlijk van de BBQ

Gevulde tomaten, maar dan lekker van de barbecue mooi gepresenteerd op bijvoorbeeld een amuselepel. Tomaat met kaas en basilicum is altijd een succes omdat de smaken voor elkaar bestemd zijn. Dit borrelhapje kun je uren voordat de gasten komen voorbereiden waardoor je het alleen nog op het barbecuerooster hoeft te leggen.

Tip: Je kunt dit recept ook gebruiken voor een gourmetavond. In opdracht van de DeVleesboerderij.nl maakte ik diverse bijgerechten voor hun gourmetvlees wat ze hebben gesponsord. Bij dit bijgerecht gebruikte ik de Varkenshaasjes uit het assortiment.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 12 kerstomaten
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • geraspte kaas
  • 1 sjalotje
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • 12 amuselepels
  • theelepel
  • pan

Voorbereiding

1) Schenk een beetje olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.

2) Snij de knoflook, sjalotje, basilicum en de pijnboompitten fijn en meng dit met de geraspte kaas.

3) Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

4) Snij de bovenste helft van de tomaat eraf en hol ze uit met een theelepel.

5) Vul de tomaat met het mengsel.

Bereiding Gevulde Tomaten

6) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

7) Leg vervolgens de gevulde BBQ tomaten boven het indirecte gedeelte van de barbecue.

8) Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas is gesmolten.

9) Serveer ze bijvoorbeeld op een amuselepel op een mooie schaal.

 

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *