BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

krokante kippenvleugels
BBQ Hapjes

Krokante Kippenvleugels van de BBQ

Dit is weer een top BBQ hapje met een klein beetje inspiratie van de crispy chickenwings van KFC. Ik ben namelijk gek op krokante kippenvleugels en helemaal als ze van de BBQ afkomen en niet uit de frietpan.

Kamado express

Op verjaardagen bij een vriend van mij krijgen we altijd krokante kippenvleugels en bedacht, dit moet ook te maken zijn op de barbecue. Wat het extra lekker maakt is als er reeds saus opzit en lekker krokant blijft. Daarom ging ik aan de slag met een sticky saus met whisky. De saus blijft mooi plakken op de krokante korst van de kippenvleugels en trekt er niet in. Hierdoor is de dip saus overbodig op een feest en kan iedereen lekker kluiven. Wil je liever geen bot afkluiven, check dan mijn kipnugget recept van de BBQ.

De heren van Sterkindekeuken.nl hebben hier een variant op gemaakt die je juist in de frituur maakt. Check hun KFC Hot Chicken recept .

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • dry-rub
  • 2 eieren
  • 125 ml whisky
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel whisky azijn
  • 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 500 g cornflakes

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel / theelepel
  • kom of bord
  • vershoudfolie
  • pan
kippenvleugels krokant maken

Voorbereiding

1) Wrijf de kippenvleugels in met jou favoriete dry-rub. Ik gebruikte mijn hot chicken dry-rub bij dit gerecht.

2) Zet de kippenvleugels tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling voordat ze op de BBQ gaan.

3) Neem een pan en schenk hier de whisky in samen met de andere ingrediënten en breng het geheel al roerend aan de kook.

4) Laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

Bereiding Krokante Kippenvleugels

Weber Original Store Amersfoort

5) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

6) Klop de eieren los in een kom.

7) Maak de cornflakes klein door ze bijvoorbeeld met de hand klein te drukken of met een vijzel.

8) Leg een bord klaar en haal de kippenvleugels door het ei mengsel en vervolgens door de gemalen cornflakes tot beide zijden van de kippenvleugels bedekt zijn. Nu heb je Crispy kippenvleugels en je hoeft ze alleen nog te bereiden en sticky te maken op de BBQ.

9) Leg de kippenvleugels op het bord als ze bedekt zijn.

10) Leg de kippenvleugels op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de barbecue.

11) Wanneer de kippenvleugels rond de 68 graden zijn kan de bovenzijde worden ingestreken met de saus en sluit de deksel.

12) De krokante kippenvleugels kunnen worden geserveerd bij een kerntemperatuur van 73 graden.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Weber chickenwings
Ik ben gek op krokante kippenvleugels en helemaal als ze van de BBQ afkomen en niet uit de frietpan. Kijk snel voor dit bbq hapje
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *