BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

mini hamburger
BBQ Hapjes

Mini Spicy Hamburger

Wie wil nu niet een Mini Spicy Hamburger als BBQ hapje op een barbecue feest? Ik weet zeker dat iedereen deze super lekker vindt.

Kamado express

Voor een feest wil je natuurlijk een eenvoudige mini hamburger hebben waar niet teveel werk inzit tijdens het maken. Bij dit recept kun je 80% al ruim van te voren maken zoals de saus voor de mini hamburger. Je kunt natuurlijk dit recept ook gebruiken voor een single portion hamburger door de grote van de hamburgers aan te passen aan de broodjes.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 500 g half om half gehakt
  • 12 kleine broodjes
  • 12 blaadjes sla
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 volle theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel Sambal Badjak

Ingrediënten hamburgersaus:

  • 300 g mayonaise
  • 2 eetlepels Sriracha hot chilli lemon grass sauce
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g ketchup
  • 4 zoet zure augurkjes
  • 1/2 witte ui
  • 12 plakjes Cheddar

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • vershoudfolie
  • ronde vorm van 10 a 12 cm.
  • prikkers
  • kommetjes
  • maatbeker

Voorbereiding

1) Snipper de ui en de augurken en meng dit samen met de mayonaise, ketchup en Srirachasaus en de geperste knoflook in een kom voor de hamburgersaus.

2) Snij de rode ui in ringen en maak ze los van elkaar.

3) Voeg een beetje witte balsamico azijn toe aan de rode uienringen en hussel alles door elkaar in een kom.

4) Snij de tomaten in schijven en leg ze in een kom.

5) Zelf gehakt maken voor hamburgers is super simpel en pak hiervoor een kom en voeg hierin het gehakt samen met alle kruiden en één ei.

6) Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen.

7) Neem een ronde ring die precies even groot is als de mini broodjes en maak 12 hamburgers. Probeer ze niet te dun te maken zodat je een mooie hamburger krijgt.

8) Leg de hamburgers op een schaal en dek ze af met vershoudfolie en leg ze minimaal een half uur in de koeling.

Bereiding mini Hamburger

Weber Original Store Amersfoort

9) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

10) Leg de hamburgers op het directe gedeelte van de barbecue en draai ze na ongeveer 2 minuten om.

11) Grill de andere zijde ook ongeveer 2 minuten maar voeg direct de Cheddar toe aan de bovenzijde van de burger en sluit de deksel.

12) Snij de burgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie en leg ze heel even boven het directe gedeelte.

13) Als de Cheddar gesmolten is en de broodjes zijn goed kun je beginnen met het opbouwen van de burger.

14) Onderkant broodje met daarom de sla, hamburgersaus, burger, tomaat en ui en als laatste de bovenkant van het broodje.

15) Doe er een mooie prikker doorheen zodat de hamburgers mooi blijven staan.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *