wraps als hapje met varkenshaas
BBQ Hapjes

Mini Wraps als Hapje met Varkenshaas

Mini wraps als hapje met varkenshaas wie wil dat nou niet als een bbq hapje? Lekker simpel en het belangrijkste je kunt het al uren van te voren voorbereiden. Mijn kinderen zijn er gek op en vinden het zelfs nog leuker om ze zelf in elkaar te zetten.

Tip: Je kunt dit recept ook gebruiken voor een gourmetavond zodat de kinderen lekker bezig zijn met het maken van hun eigen wrap. In opdracht van de DeVleesboerderij.nl maakte ik diverse bijgerechten voor hun gourmetvlees dat ze hebben gesponsord. Bij dit gerecht gebruikte ik de Varkenshaassateh uit het assortiment.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 varkenshaas
  • 1 rode paprika
  • grote torilla’s
  • 1 ui
  • sla
  • zout en versgemalen peper
  • satésaus

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • ronde vorm van 10 a 12 cm.
  • prikkers
  • aluminiumfolie
  • skillet

Voorbereiding

1) Was de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

2) Snij de paprika’s, ui en de sla in dunne reepjes.

3) Verwijder het vlies van de varkenshaas en strooi er zout en versgemalen peper over.

4) Neem een kleine ronde steekvorm van ongeveer 10 cm en steek een aantal rondjes uit een tortilla.

Bereiding Wraps als Hapje

5) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

6) Leg vervolgens de varkenshaas boven het directe gedeelte en draai deze om als het vlees wordt losgelaten van het rooster, tot deze overal mooi verkleurd is.

7) Verplaats de varkenshaas naar het indirecte gedeelte tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 56 graden.

8) Laat de varkenshaas rusten door deze gedurende 10 minuten in te pakken in aluminiumfolie.

9) Neem een skillet en zet deze boven het directe gedeelte met een beetje olie.

10) Grill de ui tot deze glazig is en voeg de paprika toe. Grill de ui en paprika tot de paprika nog net knapperig is.

11) Snij de varkenshaas in kleine blokjes voor de tortilla’s.

12) Neem de tortilla’s en voeg een beetje sla, paprika, ui en varkenshaas toe.

13) Schenk een beetje satésaus over het vlees en zet de tortilla vast met een prikker.

 

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *