Rumpsteak met Whisky Zuurkool
BBQ Hapjes

Rumpsteak met Whisky Zuurkool en Appeltjes

Ben je nog opzoek naar een leuk en spannend voorgerecht voor bijvoorbeeld kerst? Dan is Rumpsteak met Whisky Zuurkool en Appeltjes echt iets om te proberen.

Wil je dit gerecht nog iets meer betrekken bij het seizoen dan kun je ook de rumpsteak vervangen door bijvoorbeeld een reebiefstuk waardoor je het gerecht net iets extra’s geeft voor de feestdagen.

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 200 g rumpsteak
  • 100 g zuurkool
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1/2 appel
  • klontje boter
  • 2 eetlepels Scotch Whisky Vinegar
  • rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel
  • kom
  • skillet
  • aluminiumfolie

Voorbereiding

1) Snipper het sjalotje en snij de rozemarijn fijn.

2) Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel eventueel met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

Bereiding Rumpsteak

3) Maak de barbecue aan om direct te kunnen grillen boven de kolen en zorg voor twee temperatuur zones heet en warm om te smoren.

4) Plaats de skillet of gietijzeren pan boven de hete kolen en voeg een klontje boter toe.

5) Fruit de sjalot ongeveer 1 minuut als de boter gesmolten is.

6) Schep de zuurkool erbij met de room, peper en de whisky vinegar en smoor dit ongeveer 15 minuten op een lage temperatuur door de skillet te verplaatsen.

7) Wrijf de rumpsteak in met zout en versgemalen peper en leg deze onder een hoek op het grillrooster boven het hete gedeelte.

8) Draai de rumpsteak om als deze loslaat van het grillrooster.

9) Laat de steak rusten gedurende 5 minuten door deze in te pakken in aluminiumfolie.

10) Maak de borden op of serveer het in een mooi groot wijnglas door eerst een beetje zuurkool op de boden te leggen.

11) Pak de steak uit en snij deze in plakken van 1/2 centimeter en leg twee stukjes in het glas.

12) Besprenkel het met een beetje rozemarijn en de appeltjes.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Rumpsteak met Whisky Zuurkool en Appeltjes

Disclaimer:

De Scotch Whiskey Vinegar heb ik gesponsord gekregen van  Duffysdelicatessen.nl en is verkrijgbaar in diverse winkels die men kan vinden op hun website. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze saus online te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *