BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Spicy BBQ Kipnuggets
BBQ Hapjes

Spicy BBQ Kipnuggets

Heb je ooit al eens kipnuggets gemaakt met cornflakes op de BBQ? Het is echt een verrassing dat het zo goed lukt op de barbecue en helemaal omdat ze mooi egaal verkleuren. Kijk snel naar de ingrediënten van mijn Spicy BBQ Kipnuggets zodat je ze nog van het weekend kan maken.

Kamado express

Hou je niet van spicyfood laat dan gewoon de sambal weg uit dit recept. Zodat iedereen kan genieten van dit heerlijke kipnugget recept.  Op mijn site staat ook een variant met kippenvleugels waar ik persoonlijk geen genoeg van kan krijgen, namelijk de Sticky Crispy Whisky Kippenvleugels van de BBQ

Weber Original Store Amersfoort

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • 1 ei
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • cornflakes
  • 3 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel / theelepel
  • kom of bord
  • vershoudfolie

Voorbereiding

1) Snij de kipfilet in gelijkmatige stukken en verwijder de pezen in de kipfilet.

2) Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met alle kruiden met uitzondering van de sambal.

3) Voeg de kipfilet toe en meng alles goed door elkaar.

4) Zet de gemarineerde kipfilet tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.

Bereiding Kipnuggets

Weber Original Store Amersfoort

5) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

6) Klop de het ei los in een kom samen met de sambal. Hou je niet van pittig eten laat dan de sambal achterwegen.

7) Maak de cornflakes klein door ze bijvoorbeeld met de hand klein te drukken of met een vijzel.

8) Leg een bord klaar en haal de kipfilet door het ei mengsel en vervolgens door de gemalen cornflakes tot beide zijden van de kipfilet bedekt zijn.

9) Leg de kipnuggets op het bord als ze bedekt zijn, maar niet op elkaar.

10) Leg de kipnuggets op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de barbecue.

11) De kipnuggets zijn klaar bij een kerntemperatuur van 74 graden.

Wil je een andere variant proberen kijken dan eens naar dit artikel van Slow Smoking BBQ.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *