BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Varkenshaas sate
BBQ Hapjes

Mini Varkenshaas Sate Spiesjes

Een makkelijk BBQ hapje en wat zeker niet mag ontbreken is natuurlijk Varkenshaas Sate. Dit gerecht wordt nog beter met zelfgemaakte satésaus natuurlijk.

Kamado express

Je kunt dit recept natuurlijk ook gebruiken voor normale varkenshaas sate. Verhoog de aantallen naar verhouding van het vlees dat je gaat gebruiken. Voor een normale spies zou dit voldoende moeten zijn voor 4 stuks.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 600 g varkenshaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout en versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Sriracha hot chilli saus of sambal

Ingrediënten satésaus

  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 75 g ongezouten pinda’s
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel sambal
  • 175 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel / theelepel
  • kom of bord
  • satéstokjes
  • vershoudfolie

Voorbereiding

1) Snij de varkenshaas in kleine gelijkmatige stukken en verwijder het vlies. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper.

2) Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de ketjap, Sriracha saus en de fijn gehakte knoflook en meng alles goed door elkaar.

3) Voeg de varkenshaas blokjes toe en roer dit goed door elkaar zodat de marinade overal zit.

4) Zet de gemarineerde varkenshaas tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.

5) Na de twee uur kun je de varkenshaas uit de koeling halen en drie blokjes varkenshaas aan een spiesje rijgen.

Bereiding Varkenshaas Sate

Weber Original Store Amersfoort

6) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

7) Leg de varkenshaas saté op het grillrooster boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 56 graden.

7) In de tussentijd kun je de satésaus maken door de pinda’s fijn te hakken in een keukenmachine.

8) Als de pinda’s fijn gehakt zijn kun je de knoflook, korianderzaad, komijn, ketjap en de sambal toevoegen.

9) Mix dit nog heel even in de keukenmachine tot er een mooie pasta is ontstaan.

10) Neem een pannetje en zet deze op het vuur met een beetje olijfolie en fruit de ui even aan.

11) Voeg nu de pasta toe met een beetje water en blijf goed roeren. Schenk steeds een beetje water toe tot je de dikte hebt die je lekker vindt.

12) Serveer de varkenshaas saté samen met de zelfgemaakte satésaus.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *