BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Zalmspies met Serranoham
BBQ Hapjes

Zalmspies met Serranoham

Een BBQ hapje met vis is altijd lekker voor de afwisseling, gezien niet iedereen alleen maar van vlees houd. Daarom een lekker BBQ hapje in de vorm van een zalmspies met serranoham. Op deze manier heb je een super combinatie tussen vlees en vis.

Kamado express

Het mooie aan dit recept is dat je het weer uren van te voren kan klaarmaken en alleen hoeft af te grillen. De spiesjes zijn binnen 5 minuten gaar dus een super snel BBQ hapje wat ideaal is voor een feest.

Ingrediënten voor 12 spiesjes

  • 600 g verse zalmfilet
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel
  • kom
  • vershoudfolie
  • rasp
  • spiesjes

Voorbereiding

1) Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 cm.

2) Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de rasp van één sinaasappel, het sap van één sinaasappel, de geperste knoflook en 2 takjes rozemarijn.

3) Voeg de zalm toe en meng alles goed door elkaar.

4) Zet de gemarineerde zalm tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.

5) Neem de zalm uit de koeling en wikkel de helft van de blokjes in de serranoham door deze met een schaar door de helft te knippen.

6) Rijg de zalmpakketjes met serranoham aan de spiesjes en rijg daarna het zalmblokje eraan.

7) Je hebt nu spiesjes met twee blokjes zalm waarvan één gewikkeld is in serranoham.

Bereiding Zalmspies

Weber Original Store Amersfoort

8) Maak de barbecue aan en zorg voor een direct gedeelte met middel heet vuur. Wanneer de barbecue te heet is kun je de kolen verspreiden.

9) Breng de spiesjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk ze met olijfolie.

10) Leg de zalmspiesjes op het grillrooster boven het directe gedeelte en sluit eventueel de deksel van de barbecue.

11) Draai de zalmspies na 2 minuten om en grill de andere zijde nogmaals 2 minuten tot ze gaar zijn.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *