BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

bbq wrap
BBQ-Recepten,  Lamsvlees Recepten

BBQ Pulled Lamb Wrap met tomatensalsa

Deze BBQ wrap is er weer eentje die het proberen waard is! Heb je pulled lamb, pulled pork of pulled chicken over dan is dit een super makkelijke maaltijd om eens te proberen. De lekkere smaak van gerookte vlees low and slow bereid op de barbecue in combinatie met de tomatensalsa die lekker fris is met een beetje pit viel hier super goed in de smaak.

Kamado express

Soms hebben we gewoon geen tijd om te koken en dan is het bij ons altijd tijd voor restjes en iets makkelijks. Wanneer je in het weekend de pulled lamb maakt kun je deze gewoon in de keuken opwarmen met een beetje barbecuesaus of in een zakje doen en in kokend water leggen. Op deze manier hoef je alleen nog de tomatensalse te maken en kun je binnen 30 minuten aan tafel. Zelf laat ik de tomatensalsa op smaak komen in de koeling voor een uur maar dat is een gewoonte en geen feit.

Een ander super idee wat je kunt maken met de resten van pulled lamb is toch wel de Pulled Pork Nachos uit Breda maar dan natuurlijk met lamsvlees.

Ingrediënten wraps

  • lamsschouder van 1,5 kg
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 flessen herfst bok
  • zout en versgemalen peper
  • ziplock-zak van 6 liter
  • 12 wraps
  • gemengde rucola
  • aiolie of knoflooksaus

Ingrediënten Tomatensalsa:

  • 4 tomaten
  • 2 gegrilde puntpaprika’s
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • rasp van 1 citroen
  • verse koriander
  • Tabasco of andere pittige smaakmaker
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

Voorbereiding

  1. Haal het vlees uit de koeling en snijd het vet weg en verwijder de vliezen met een scherp mes.
  2. Pel de knoflook en snipper deze fijn samen met de tijm en rozemarijn.
  3. Smeer een beetje olijfolie op het vlees en breng het vlees op smaak met zout, peper, tijm, rozemarijn en de knoflook.
  4. Neem een ziplock-zak of grote ovenschaal waar de lamsschouder inpast en schenk hierin de twee flessen bier.
  5. Leg de lamsschouder erin en laat hem een nacht in de koeling en bij voorkeur 24 uur.
lamsschouder
lam op de BBQ

Bereiding tomatensalsa

Weber Original Store Amersfoort

  1. Ontvel de tomaten door aan de onderzijde twee sneetjes te maken en ze vervolgens kort in kokend water te leggen tot het vel los komt.
  2. Haal het vel eraf en laat ze afkoelen.
  3. Snij ze in vieren en verwijder de pitjes.
  4. Snij de tomaten en puntpaprika’s in blokjes en snipper de halve uit en hak de kappertjes en koriander fijn.
  5. Meng alles goed door elkaar samen met de geraspte citroenschil.
  6. Breng op smaak met tabasco, zout en versgemalen peper.
  7. Zet de tomatensalsa afgedekt in de koeling voor minimaal een uur.

Bereiding Pulled Lamb

  1. We gaan de lamsschouder indirect grillen voor ongeveer 8 uur op 110 graden.
  2. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van tussen de 100 en 120 graden.
  3. Leg de lamsschouder op het barbecuerooster boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 70 graden. Voorzie daarom het vlees van een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel.
  4. Pak nu het vlees in met aluminiumfolie en schenk er een beetje bier in omdat we het vlees nu gaan stomen.
  5. Sluit de deksel en controleer de temperatuur van de barbecue regelmatig. Stuur bij wanneer nodig en wacht nu tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 91 graden.
  6. Haal het vlees van de barbecue en laat deze minimaal 30 minuten rusten onder een schone theedoek of pak hem losjes in aluminiumfolie.
  7. Neem nu twee vorken en trek het vlees uit elkaar of zoals wij het noemen, pull het vlees.
wrap met pulled lamb

BBQ Wrap maken

  1. Nu is het tijd om de bbq wrap te maken en dat is natuurlijk het makkelijkste.
  2. Neem een wrap en leg er de gemengde rucola op en vervolgens de pulled lamp.
  3. Maak het af met een laagje tomatensalsa en een saus naar keuze. Ik gebruikte aioli wat ik persoonlijk super lekker vindt.

Succes met het maken!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl. Ik heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *