gevulde bbq aardappel

Gevulde BBQ aardappel

Gevulde aardappelen van de BBQ is een super eenvoudig en smaakvol recept dat zeker niet kan ontbreken bij een mooie steak. Ik maakte deze gevulde BBQ aardappelen bij een tomahawk steak en ik hoor je al denk dat was genieten ;).

In deze versie heb ik ervoor gekozen om de aardappelen voor te koken maar je kunt ze ook wikkelen in aluminiumfolie en dan op het rooster leggen of tussen de kolen. Op deze manier krijg je gepofte aardappelen. Doordat we ze gaan vullen is het lastiger om in te schatten wanneer ze precies goed zijn.

Ingrediënten voor 4 personen

minimaal 4 grote vastkokende aardappelen (ongeveer even groot)
100 gr gerookte spekblokjes
125 ml crème fraiche
2 lente ui 
geraspte kaas
zout en versgemalen peper

Benodigdheden

barbecue met deksel 
skillet
snijplank
mes
kom
eetlepel
pan
 
 
 

 

Voorbereiding 

1) Maak de aardappelen goed schoon en borstel ze goed af zodat er nergens zand aan kan zitten. 

2) Je kunt ze poffen op de barbecue maar ik heb nu gekozen om ze in een pan met water 10 minuten voor te koken.

3) Laat ze afkoelen.

4) Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.

5) Gooi de stukjes aardappel niet weg gezien we een beetje nodig hebben voor de vulling.

6) Snij de lente ui in ringen.

7) Neem een kom en voeg hieraan de crème fraiche toe met de lente uien en roer alles goed door elkaar.

8) Maak een beetje van het aardappel mengsel klein en voeg dit toe aan de crème fraiche.

9) Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  

Barbecue

10) Maak de barbecue aan en zorg voor een direct en indirect gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.

11) Neem een kleine skillet en zet deze boven de kolen en bak de gerookte spekblokjes krokant. 

12) Ben je toevallig al indirect aan het barbecueën, zet dan de skillet boven het indirecte gedeelte en bak ze mee tot ze krokant zijn.

13) Neem de aardappelen en strooi de bacon erover en maak het af met geraspte kaas.

14) Leg de aardappelen in een skillet of op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.

15) Grill de aardappelen tot de kaas gesmolten is en ze gaar zijn en serveer ze bij een heerlijke steak. 

 

Serveer tip: Zoals ik al heb aangegeven in het recept is het heerlijk om aardappelen te eten bij een mooie grote steak die je bijvoorbeeld deelt met vier vrienden. Pot bier erbij en een lekkere saus en de avond kan niet meer stuk!

Succes met het maken en veel Grillfun !!!! 


Afdrukken   E-mail

Reacties mogelijk gemaakt door CComment