Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Black Angus Diamanthaas met Tomatensalsa op de BBQ

Voor de De Vleesboerderij.nl bereidde ik deze Black Angus Diamanthaas op de BBQ met een biermarinade! Diamanthaas is een heerlijk mals stuk vlees dat zich hier goed voor laat gebruiken. Je komt diverse benamingen tegen op internet voor dit stuk vlees. Op de website van DeVleesboerderij.nl kun je het vinden onder de naam Jodenhaas.

Kamado Express

In dit recept heb ik gekozen voor een Leffe Tripel maar andere combinaties zijn natuurlijk mogelijk.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten Tomatensalsa:

  • 4 tomaten
  • 2 gegrilde puntpaprika’s
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • rasp van 1 citroen
  • verse koriander
  • Tabasco
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • eetlepel
  • diepvrieszak
  • aluminiumfolie

Voorbereiding Marinade

1) Neem een diepvries zak of een schaal en leg daarin de diamanthaas.

2) Voeg vervolgens het bier erbij, samen met de kruiden.

3) Laat dit een dag staan in de koeling zodat alle smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Bereiding Tomatensalsa

Weber Original Store Amersfoort

4) Ontvel de tomaten door aan de onderzijde twee sneetjes te maken en ze vervolgens kort in kokend water te leggen tot het vel los komt.

5) Haal het vel eraf en laat ze afkoelen.

6) Snij ze in vieren en verwijder de pitjes.

7) Snij de tomaten en puntpaprika’s in blokjes en snipper de halve uit en hak de kappertjes en koriander fijn.

8) Meng alles goed door elkaar samen met de geraspte citroenschil.

9) Breng op smaak met tabasco, zout en versgemalen peper.

10) Zet de tomatensalsa afgedekt in de koeling voor minimaal een uur.

Bereiding Diamanthaas op de BBQ

11) Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is door deze minimaal een uur voor het bereiden uit de koeling te halen.

12) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones voor direct en indirect grillen.

13) Leg de diamanthaas op het rooster van de BBQ boven de kolen en schroei het vlees dicht op een hoge temperatuur, iedere zijde 1 à 2 minuten. Schroei de zijkanten ook even kort mee door het vlees vast te houden met een barbecue tang

14) Verplaats het vlees nu naar het indirecte gedeelte en plaats een kerntemperatuurmeter in het vlees en sluit de deksel.

15) Wacht tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 54 graden voor medium.

16) Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

17) Pak een houten plank en snij het vlees in mooie gelijke plakken. Voorzie het eventueel nog van versgemalen peper en leg de tomatensalsa over het vlees of er naast.

Tip: Heerlijk met gebakken of gepofte aardappels en een lekker biertje.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer: 

houtkool express

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Devleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *