BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Black Angus Halloween Burger
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Black Angus Halloween Burger

Het is Halloween en wat is er nu leuker dan een burger maken met een thema. Ik maakte vooral door de setting deze Black Angus Halloween Burger met een bloederige saus. Hoeveel Death Wish durf jij te gebruiken?

Kamado express

Mijn vrouw organiseert hier in Breda ieder jaar een mega grote Halloween tocht voor de kinderen van school. Dit jaar is het weer een stuk groter met ongeveer 225 kinderen die meedoen. Ze gaan allemaal langs geplande snoephuisjes die door de mensen mooi en lekker spooky worden versierd. Daarom bedacht ik voor dit jaar een Halloween burger met een bloederige saus en een Death Wish. Hoe pittig je de saus maakt is natuurlijk aan jezelf. Ik gebruikte een theelepel maar misschien durf jij wel meer te gebruiken ;). Persoonlijk vindt ik dat alles in balans moet zijn want anders is het zonde van de mooie black angus gehakt.

Je kunt dit broodje natuurlijk ook maken op andere dagen van het jaar want de combinatie is gewoon top!

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 4 black angus burgers van 150 gram
  • 4 hamburger broodjes
  • eikenblad sla
  • 1 stuk Alphenaer Mini Brie Fenegriek
  • 1 rode ui
  • 250 g pompoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 3 theelepels vijf kruiden mix
  • 100 ml whisky azijn of appelciderazijn
  • 5 eetlepels rietsuiker
  • zout en versgemalen peper
  • gefrituurde uitjes

Ingrediënten Saus

  • 125 ml tomaten ketchup
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bruine bastaardsuiker
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • half glas water
  • scheutje sherry
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel Death Wish (Saus Guru) of tabasco

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • kommetjes
  • theelepel / eetlepel
  • maatbeker

Bereiding saus

1) Zet een pan op middel heet vuur.

2) Voeg alle ingrediënten toe zoals de tomaten ketchup, honing, suiker, worcestersaus, tomatenpuree, sherry, witte wijn azijn, Death Wish en het laurierblad.

3) Roer alles goed door elkaar en zorg dat de suiker smelt en voeg dan het wat water toe.

4) Breng de saus aan de kook en laat het rustig inkoken tot deze dik genoeg is.

5) Het inkoken duurt ongeveer 10 minuten.

6) Proef de saus en voeg eventueel zout en versgemalen peper toe.

Bereiding Pompoenchutney

Weber Original Store Amersfoort

1) Pel de rode ui verwijder het zaad uit de rode peper en snipper ze.

2) Neem de pompoen en snijd ongeveer een kwart eraf.

3) Verwijder met een scherp mes de schil en verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Ik doe dit altijd met een lepel zodat je geen vruchtvlees verliest.

4) Snijd de pompoen in kleine blokjes. Maak de blokjes niet te groot gezien we ze gaan gebruiken als topping voor de burger.

5) Neem een pan en zet deze op middel heet vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui even.

6) Doe de pompoenblokjes samen met de peper, azijn, rietsuiker en de vijf kruiden mix in de pan en rasp de gember erbij.

7) Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Laat het nu ongeveer 10 minuten rustig koken tot de pompoen gaar is.

Bereiding Halloween Burger

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Ik gebruikte dit keer omdat ik haast had de Weber Pulse 2000.

2) Grill de burger aan beide zijden ongeveer 2 minuten boven directe hitte.

3) Snijd de kaas in repen en leg ze op één zijde van de burger en verplaats de burger naar het indirecte gedeelte.

4) Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de burger een kerntemperatuur heeft van 68 graden.

5) Snijd het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.

6) Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.

7) Start met het bouwen door eerst onderzijde broodje te voorzien van saus, sla, burger, pompoenchutney, saus en gefrituurde uitjes en als laatste de bovenzijde van het broodje.

8) Steek er een prikker door op een gaaf mes zodat de halloween burger niet kan omvallen. Gezien het Halloween thema heb ik een spuit voorzien van saus en deze gebruikt als prikker. Hierdoor heb ik de bovenste saus weggelaten zodat je saus kan toevoegen met de spuit.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Deze Black angus burger is geweldig
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *