Black Angus Quater pounder met Blauwe kaas en Bacon

Black Angus Quaterpounder met blauwe kaas
  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Porties
    1 Personen

Het mooie weer is er weer en dat wordt weer genieten op de barbecue en daarom deze super smaakvolle black angus quater pounder met blauwe kaas en bacon die door iedereen is te maken.

kamado express

Serveer de quater pounder met een lekker biertje maar kies wel het juiste bier. Door de sterkere smaken van het black angus gehakt en de blauwe kaas wil je natuurlijk niet hebben dat de smaak van het bier wegvalt tegen de burger. Neem daarom een dubbel bier zodat de smaak niet wegvalt en je kunt genieten van alle mooie smaken. Ik koos voor dit gerecht voor een blonde IPA met veel hop die toch zacht van smaak is.

houtskoolexpress
Weber Amersfoort

  Ingrediënten

  • 250 g Black Angus gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tomaten
  • 2 lente ui
  • 4 plakjes bacon
  • blauwe kaas
  • 1 maisbroodje
  • sla
  • bigger than mack hamburger sauce (Saus.Guru)

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom voor de salsa
  • eetlepel
  • kom voor de marinade
  • skillet
  • vershoudfolie

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Voorbereiding

1) Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met het ei, zout, versgemalen peper en paneermeel.

2) Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen.

3) Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin de bal gehakt en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter.

4) Leg de hamburger op een schaal en dek af met vershoudfolie en leg minimaal een half uur in de koeling.

5) Neem de tomaten en maak een kruisje met een mes aan de onderzijde.

6) Schenk het kokend water bij de tomaten en wacht tot het vel gaat scheuren.

7) Haal de tomaten uit het heet water en koel ze even af met ijswater of onder de koude kraan.

8) Verwijder het vel en snij de tomaten door midden en verwijder vervolgens de pitjes en het vocht.

9) Snij de tomaten in kleine blokjes en snij het groen van de lente ui in ringen.

10) Meng de tomaten samen met de lente ui en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

11) Brokkel de blauwe kaas over het mengsel en proef en voeg eventueel meer kaas toe tot de gewenste smaak.

Stap 2

Bereiding Quater Pounder

12) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

13) Gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grill marks op de burger.

14) Bak bijvoorbeeld in een skillet de bacon tot deze mooi krokant is.

15) Grill de burger aan beide zijden ongeveer 3 minuten tot je mooie grill marks ziet en de burger loslaat van het rooster.

16) Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte van de barbecue en meet of deze reeds een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Is deze lager sluit dan de deksel en wacht tot de gewenste temperatuur.

17) Snij het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.

18) Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.

19) Bouw de burger door eerst onderzijde broodje, burgersaus, sla, black angus burger, bacon, tomatensalsa met blauwe kaas en als laatste de bovenzijde van het broodje.

20) Steek er een prikker door op een gaaf mes zodat de Quater Pounder niet kan omvallen.

Serveer tip: Een koud biertje en meer niet gezien men vol zit na deze heerlijke burger ;)

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor het gehakt gratis mogen ontvangen.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *