BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

broodje hamburger bbq
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Waanzinnig Broodje Hamburger van de BBQ

Een waanzinnig broodje hamburger van de BBQ met een twist! Door een stevig hamburger recept met appel te maken die het frisse van de appel combineert met de heerlijke smaken van gehakt, bacon en de Cheddar kaas, is dit voor mij één van de beste burger recepten.

Kamado express

Mijn vrouw is gek op dit hamburger recept dat het beste smaakt van de BBQ natuurlijk. Ze eet het liefste deze burger op een Italiaanse bol en niet op een hamburger broodje. Deze hamburger is echt genieten en eens iets anders dan een normale burger. De keuze voor het soort broodje is natuurlijk vrij, maar het is ook bijvoorbeeld super lekker tussen een toast van witbrood. De burger maak je helemaal zelf door de hamburger te kruiden met de specerijen die beschreven staan in dit recept. Je kunt natuurlijk je eigen draai geven aan het gehakt recept van deze hamburger.

Succes met het maken en laat me weten als er vragen zijn.

Op mijn website staat inmiddels een aardige collectie met hamburger recepten. Er zijn twee recepten die ik regelmatig maak en misschien voor jou ook een goede optie zijn, namelijk het recept Italiaanse burger dat is pas genieten! en de Iberico Burger met Advocado Crème.

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 500 g half om half gehakt
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • 2 tomaten
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal badjak
  • paneermeel
  • 8 dikke plakken ontbijtspek
  • 4 grote augurken
  • 2 uien
  • Cheddar Kaas (Geraspt of in plakken)
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels worcestersaus
  • pittige mosterd
  • olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes
  • rasp
  • skillet

Voorbereiding

1) Schil de appel en rasp deze voor de helft.

2) Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met het alle kruiden en de rasp van een ½ appel en paneermeel.

3) Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen.

4) Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin de bal gehakt (ongeveer 125 gram) en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter.

5) Leg de hamburger op een schaal en dek af met vershoudfolie en leg minimaal een half uur in de koeling. Nu heb je de hamburger met gehakt klaar uit dit recept en kun je verder met de rest van de voorbereiding.

6) Snijd de uien in ringen en maak ze los van elkaar en leg ze in een kom.

7) Snijd de augurken en de tomaten in schijfjes en leg ze in een kom.

8) Snijd de ¼ kropsla fijn en meng dit op het laatste moment in een kom samen met de mayonaise, ketchup, worcestersaus en twee eetlepels augurkensap.

Bereiding broodje hamburger van de BBQ

Weber Original Store Amersfoort

9) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

10) Grill de ontbijtspek boven het indirecte gedeelte tot ze mooi krokant zijn. Het kan ook boven het directe gedeelte mits het niet te heet is.

11) Neem een skillet of gietijzeren pan en zet deze boven het directe gedeelte met een scheut olijfolie.

12) Fruit de uienringen op laag vuur in een skillet of gietijzeren pan.

13) Leg de burgers op het directe gedeelte van de barbecue en draai ze na ongeveer 1 minuut om en bestrijk nu de bovenzijde met mosterd.

14) Grill de andere zijde ook ongeveer 1 minuut en draai deze om en bestrijk de bovenzijde weer met mosterd.

15) Na ongeveer een minuut mag je de burger weer omdraaien en voorzien van de Cheddar. Persoonlijk rasp ik de kaas altijd of ga naar een goede kaasboer om plakken Cheddar te laten snijden.

16) Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel zodat de kaas kan smelten.

17) Snijd de burgerbroodjes open en besprenkel ze met olijfolie en leg ze heel even boven het directe gedeelte van de barbecue. Let op dit kan heel snel gaan afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.

18) Als de Cheddar gesmolten is en de broodjes zijn goed kun je beginnen met het bouwen van de burger.

19) Start met de onderkant van het broodje en leg daarop de slasaus, vervolgens de burger, tomaten, ontbijtspek, augurken, uien en als laatste de bovenkant van het broodje.

20) Plaats er een prikker doorheen of voorzie de burger van een mooi burgermes. Nu kun je genieten van dit hamburger recept met gehakt en appel.

Serveertip: Serveer het broodje hamburger van de BBQ met gegrilde aardappelen of lekkere zelfgemaakte frietjes.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Een waanzinnig broodje hamburger van de BBQ met een twist! De combinatie van appel, bacon en het gehakt maken dit voor mij het beste hamburger recept!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *