Broodje Iberico Sparerib met zelfgemaakte BBQ saus

broodje sparerib
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Porties
    4

Damn wat was dit broodje sparerib lekker, en het smaakte veel beter dan ik mij kan herinneren. Een aantal jaar geleden ben ik voor me werk een aantal weken in Amerika geweest. In de plaats waar ik was waren maar drie restaurants Wendy’s, The Burger King en Subway. Niet echt restaurants waar ik graag kom omdat het allemaal fastfood is. Maar na een dag hard werken ben ik naar de Subway gegaan en had me een broodje Sparerib besteld van een footlong wat omgerekend 304,8 mm is. Of het precies zo lang was weet ik natuurlijk niet maar damn wat was die lekker.

kamado express

 

Nu bedacht ik me dat het ook wel eens gaaf is om een broodje te maken met spareribs erop in opdracht van mijn huisslager. Om het botje makkelijk te kunnen verwijderen heb ik de 3-2-1 methode gehanteerd voor de bereiding. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de spareribs natuurlijk. Het ging echter perfect met de Iberico Spareribs die ik gebruikte in dit recept. De laatste stap heb ik echter iets korter gemaakt dan de 3-2-1 methode. De spareribs heb ik na twee keer voorzien te hebben van saus eraf gehaald. Wat ongeveer uitkwam op een half uur en niet een uur zoals in de methode gebruikt wordt. Dit is echter allemaal een gevoel en afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en de dikte van de ribben. 

Weber Amersfoort

In het recept maak ik natuurlijk mijn eigen barbecue rub waarvan ik de specerijen haal bij Van Beekum Specerijen. Ze hebben ook kant en klare rubs maar zelf maken is natuurlijk veel leuken

Vervolgens heb ik het vlees van de botjes gehaald en de broodjes gemaakt. Voor 1 broodje van het formaat dat ik gebruikte heb je ongeveer ¾ sparerib nodig. Wanneer je ze gaat maken met een pistolet kun je met 2 spareribs denk ik ongeveer 4 tot 6 broodjes maken. Je kunt voor de spareribs natuurlijk ook een ander recept gebruiken zoals bijvoorbeeld de cola spareribs.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 2 Iberico ribben
  • 2 baguette
  • 1 rode ui
  • zoetzure augurk plakjes
  • bakje pittige rauwkost
  • 75 gram rucola melange
  • 2 pruim tomaten
  • 1 pakje appelsap

  Ingrediënten Dry-rub

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2,5 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 1,5 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder

Ingrediënten barbecue saus

  • klontje boter
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml ketchup
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • glas water

  Benodigdheden

  • kamado
  • plank
  • kom
  • snijplank
  • mes
  • pollepel
  • eetlepel / theelepel
  • broodmes
  • weegschaal

Een broodje sparerib is weer eens iets anders en zeker met deze iberico spareribs. Lekker low and slow en dan het broodjes beleggen.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept