Pittig Broodje Varkenshaas van de BBQ

Broodje Varkenshaas
  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Porties
    2Personen

Hou je van pittig dan is dit het recept voor jou! Dit Pittig Broodje Varkenshaas maken we regelmatig op de BBQ gezien het super simpel is en lekker smaakvol. Dit recept zet je op tafel in nog geen 30 minuten dus ideaal om het weekend mee te beginnen met een heerlijk biertje.

kamado express

Let op met het smeren van de mierikswortel want deze maakt het recept lekker pittig. Smeer het heel dun als je niet van te pittig houd maar damn wat is dit een heerlijk broodje om het weekend mee te starten. Ik kwam op dit idee tijdens het kijken van een aflevering op 24kitchen met Jamie Oliver. Hij maakte deze ook maar dan in een grillpan en ik dacht dit moet ik ook eens gaan maken.

Weber Amersfoort

Wat wij ook vaker doen is dit broodje varkenshaas serveren tijdens een verjaardag. Je neemt dan een stokbrood of een ander brood zoals ciabatta en zet hem geheel op tafel op een snijplank met een broodmes. De gasten kunnen dan allemaal een stukje er vanaf snijden en genieten van jou grillkunsten.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 uien
  • rucola
  • pot mierikswortel
  • 2 gegrilde paprika’s
  • zout en versgemalen peper

 Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Bereiding

1) Snij de gegrilde paprika's in reepjes. Je kunt gegrilde paprika's kopen op olie basis of zelf maken. Bekijk mijn mediterrane salade hoe ik gegrilde paprika's maak.

2) Verwijder eventueel het vlies van de varkenshaas en breng de varkenshaas op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 2

Bereiding Broodje Varkenshaas

3) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

4) Leg de twee uien in de kolen van de barbecue. Op deze manier krijg je dirty onions die echt heerlijk van smaak zijn.

5) Leg vervolgens de varkenshaas boven het directe gedeelte en draai deze om als het vlees wordt losgelaten van het rooster.

6) Verplaats de varkenshaas naar het indirecte gedeelte tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 56 graden.

7) Laat de varkenshaas rusten door deze gedurende 10 minuten in te pakken in zilverfolie.

8) Haal de uien uit de kolen en verwijder alles wat zwart is en snij ze vervolgens in reepjes.

9) Snij de varkenshaas in mooie plakjes.

10) Snij de Italiaanse bol doormidden en voorzie deze van een dunne laag mierikswortel. (let op hoe meer mierikswortel hoe sterker de smaak)

11) Bouw nu het broodje op met rucola, plakjes varkenshaas, gegrilde paprika en dirty onions deksel erop en smullen!

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *