BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

bruschetta met zalm
BBQ-Recepten,  Vis recepten

Bruschetta met tomaat en Zalm

Deze bruschetta met tomaat en zalm maakte ik op mijn vakantie op het strand bij een mooie zonsondergang in Kroatië. De frisse tomatensalsa past super goed bij een heerlijk stukje vis op een bruschetta. Dit gerecht is ook ideaal voor een heerlijke lunch met een lekkere fruitige witte wijn.

Kamado express

Bruschetta heb je natuurlijk in alle vormen en met diverse ingrediënten. Persoonlijk vindt ik ze super met een stukje gegrilde vis. Je kunt kleine maken die je makkelijk kunt serveren als hapje of zoals ik deed als lunch op een stuk brood. De variaties zijn eindeloos en je kunt er genoeg vinden op internet. Ben je opzoek naar lekker hapjes van de barbecue? Klik dan hier voor dit artikel 10 Grill Hapjes voor op de BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen

  •  400 g zalm
  •  Ciabatta brood
  •  zout en vers gemalen peper
  •  olijfolie

Tomatensalsa:

  •  4 Romatomaten
  •  1/4 komkommer
  •  1/2 citroen
  •  4 blaadjes verse basilicum
  •  zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • spatel
  • kommetjes
  • mes
  • lepel

Bereiding Bruschetta met tomaat en zalm

1) Snij de tomaten door de helft en verwijder de pitjes en snij de tomaten in kleine blokjes.

2) Snij de komkommer in kleine blokjes en meng ze met de tomatenblokjes.

3) Hak de basilicum fijn en meng deze samen met de zout en peper door het mengsel.

4) Voeg citroensap (2 eetlepels) toe aan het mengsel en breng op smaak.

5) Snij vier sneden van het ciabatta brood en besprenkel ze met olijfolie.

6) Grill de zalm met de huid op het rooster boven middel hete kolen. Plaats de deksel op de barbecue tot een kerntemperatuur van 48 graden.

7) Grill in de tussen tijd de ciabattasneden door deze op het rooster te leggen.

8) Haal de ciabattasneden van het rooster en voorzie ze van een laagje tomatensalsa.

9) Leg de zalm op de tomatensalsa en besprenkel eventueel met wat citroensap.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *