Côte de Boeuf met Hasselback Aardappelen en Groene Asperges op de OFYR

côte de boeuf
 • Voorbereiding
  30 min
 • Bereiding
  2 uur
 • Porties
  4
INAMOODbanner

Côte de Boeuf is een geweldig stuk vlees wat ook wel prime rib wordt genoemd. Het is een rib eye met het been eraan en perfect geschikt voor op de OFYR of barbecue. De Côte de Boeuf is het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende waarvan de entrecote is gemaakt en de hals.

kamado express

In dit gerecht neem ik je mee naar een complete maaltijd die je kunt bereiden. Het geweldige vlees in combinatie met de hasselback aardappelen en groene asperge tips is echt geweldig en ziet er ook nog eens stoer uit. Serveer het geheel op een mooie plank met een aantal lekkere sauzen en je gasten zullen versteld staan.

Weber Amersfoort

De bereiding van dit gerecht gaat via de reverse sear methode waarbij je het vlees eerst langzaam probeert te garen tot een bepaalde kerntemperatuur. Dit is natuurlijk iets lastiger op een OFYR omdat je te maken hebt met vuur en niet met een barbecue in een gecontroleerde zone. Ik gebruikte de grill set en zorgde voor een gelijkmatige hitte onder de helft van het grillrooster. Na het bereiken van ongeveer 8 graden onder de gewenste kerntemperatuur kun je het vlees searen op de bakplaat van de OFYR of boven de vlammen leggen zodat het vlees dicht schroeit. Even laten rusten en het is feest.

  Ingrediënten

 • 1 Côte de Boeuf van 1,5 kg
 • 3 takjes verse tijm
 • 1 takje verse rozemarijn
 • 1 teentje knoflook
 • vastkokende aardappelen
 • 200 gram groene asperge tips
 • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

Serveer de Côte de Boeuf samen met de groene asperge tips en de hasselback aardappelen. Maak er nog een lekkere saus bij zoals een zelf gemaakte chimichurri of eentje die je zelf super vindt.

houtskoolexpress
Côte de Boeuf is een geweldig stuk vlees wat ook wel prime rib wordt genoemd. Langzaam garen op de OFYR en grill het vlees hierna nog even af tot perfectie!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  ofyr grill set

  Voorbereiding

  1. Haal het vlees ongeveer een uur voordat deze op de OFYR gaat uit de koeling.
  2. Pel de knoflook en snipper deze samen met de verse tijm en rozemarijn. Deze combinatie gebruik ik in heel veel recepten omdat het gewoon voor mij een perfecte smaak combinatie geeft aan het vlees.
  3. Wrijf de Côte de Boeuf in met een beetje olijfolie en breng hem op smaak met zout, versgemalen peper en de kruiden.
  4. Borstel de aardappelen schoon en spoel ze goed af onder de koud water.
  5. Leg nu de aardappel tussen de twee pollepels en snijd met een scherp mes allemaal dunne plakjes. Dit heb ik reeds in een ander recept laten zien op foto als je graag een voorbeeld hebt check dan de link! Hasselback Aardappelen met Chorizo

  Stap 2
  cote de boeuf bakplaat

  Bereiding Hasselback Aardappelen

  1. Het moeilijkste is de timing van deze combinatie gezien de hasselback aardappelen tussen de 1,5 à 2 uur op de OFYR of barbecue moeten. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen in de oven te maken. Wanneer je ze op de OFYR wil bereiden kun je ze het beste in een dutch oven leggen met een beetje olijfolie. Plaats de deksel erop en let goed op het vuur zodat deze niet teveel in aanraking komt met de dutch oven. Je hebt dan grote kans dat de aardappelen verbranden aan de onderzijde. Zelf heb ik ze dit keer gemaakt in de barbecue met een keteltemperatuur van 180 graden boven het indirecte gedeelte.
  2. Bestrijk de aardappelen na 45 minuten met olijfolie gezien de hasselback aardappel dan openstaat en er ruimte is voor de olijfolie. Herhaal dit regelmatig tot de hasselback aardappelen gaar zijn. Strooi er een beetje zout over en je hebt een heerlijk bijgerecht. Wat ik ook vaak doe is een mengsel maken met verse kruiden en olijfolie en strijk daarmee de aardappelen in.

  Stap 3
  cote de boeuf resultaat

  Bereiding Côte de Boeuf op de OFYR

  1. Bereid de OFYR voor door deze minimaal een half uur vooraf aan te maken.
  2. Omdat het een mooi stuk vlees is gaar ik hem het liefste volgens de reverse sear methode zoals hierboven is uitgelegd. Om dit te kunnen doen op een OFYR hebben we de grill set nodig.
  3. Zorg voor een niet te groot vuur onder het vlees en bij voorkeur alleen de kolen van het hout. Leg het vlees op het grillrooster boven het min of meer indirecte gedeelte. Draai het vlees regelmatig om tot een kerntemperatuur is bereikt van 46 graden.
  4. Schenk wat olijfolie op de bakplaat van jou OFYR en leg hierop de Côte de Boeuf. Sear het vlees nu aan beide zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten. Haal het van de OFYR en laat het vlees nog even rusten. Tijdens het rusten kun je de groene asperge tips kort grillen op de bakplaat.

  Disclaimer

  Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl, wat zoals velen weten mijn huisslager is. Bedankt voor het mooie stuk vlees.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept