Courgettekoekjes van de BBQ

courgettekoekjes
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Wil je eens een ander bijgerecht maken op de barbecue? Dan zou ik snel eens deze courgettekoekjes maken omdat het echt een verrassent gerecht is voor op de barbecue. Je kunt het mengsel al een aantal uur van te voren maken en afgedekt bewaren in de koeling. In mijn recept gebruikte ik de grillplaat van Kamado Joe die perfect past in mijn kamado. Je kunt ze natuurlijk ook makkelijk maken in een skillet die je dan op het rooster plaatst. Op het andere deel van het rooster kun je dan makkelijk een lekker stuk vlees bereiden.

Kamado Express

Met dit recept kun je ongeveer 8 courgettekoekjes maken. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Krijg je meer eters dan vier personen kun je de verhouding van het recept aanpassen zodat je voldoende courgettekoekjes hebt.

Weber Amersfoort

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 2 courgetten
  • 1 ei
  • 2 stengels bosui
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • verse gemalen peper
  • olijfolie
  • crème fraise 

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • eetlepel
  • mes
  • kom
  • theelepel
  • plancha
  • weegschaal
Eens wat anders maken als bijgerecht op de BBQ? Check dan eens deze courgettekoekjes met courgette en kaas van de BBQ. Ideaal zou ik zeggen!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    courgette kj3

    Voorbereiding

    1. Snijd de kontjes van de courgette en rasp ze met een blokrasp zodat je mooie lange slierten krijgt.
    2. Leg de geraspte courgette in een kom en voeg één theelepel zout toe. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
    3. Knijp de courgette uit en schenk al het vocht weg.
    4. Leg de courgette terug in de kom en voeg het ei, de kruiden, Parmezaanse kaas en de bloem toe en mix alles goed door elkaar.
    5. Pel de knoflook en pers deze uit boven de kom.
    6. Snijd twee stengels van de bosui in ringen en voeg deze toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Nu heb je het beslag voor de courgettekoekjes.

    Stap 2
    courgette met vlees

    Bereiding courgettekoekjes

    1. Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plancha of het rooster met een skillet. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden.
    2. Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden sluiten we beide schuiven voor 3/4.
    3. Wrijf ten eerste de plancha in met olijfolie en haal met een lepel het mengsel uit de kom. Leg vervolgens het mengsel op de plancha en druk plat tot je kleine pannenkoekjes krijgt.
    4. Grill voor ongeveer 2 minuten en draai de courgettekoekjes om en grill nogmaals 2 minuten tot ze mooi verkleurd zijn.
    5. Haal de koekjes van de barbecue en leg ze op een bord. Maak het af met een lepel crème fraise en ringetjes bosui.

    Succes met het maken, groetjes Grillfun!!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept