BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

couscous salade
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Couscous salade

Lamsvlees en een frisse Couscous salade, dat is een ideale combinatie voor een geslaagde barbecue. Daarom eet ik deze couscous salade regelmatig bij lamskotelet of een lekkere kebab met lamsvlees.

Kamado Express

Natuurlijk met zelfgemaakte Tzatziki saus om het helemaal af te maken en een lekkere rode wijn. Ik krijg gelijk weer trek tijdens het uitschrijven van dit recept. Je kunt natuurlijk ook de couscous salade eten bij andere gerechten.

Weber Original Store Amersfoort

Ingrediënten voor 4 personen

  • 175 g courscous
  • 5 lente-uitjes
  • 2 Roma tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 groene Spaanse peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels oijfolie
  • geroosterde pijnboompitten
  • blaadjes ijsbergsla
  • 4 eetlepels verse munt
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • kom
  • snijplank
  • mes
  • pan
  • houtenlepel
  • eetlepel
  • theelepel
barbecue feest

Bereiding Couscous Salade

1) Snijd de lente-uitjes in ringen en hak de knoflook fijn.

2) Verhit olie in een pan en voeg de lente-uitjes en de knoflook toe. Roer het komijnzaad erdoor en fruit het kort aan.

3) Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.

4) Haal de pan van het vuur en roer de Couscous erdoor en laat de pan afgedekt staan gedurende 10 minuten. De Couscous is klaar als deze de bouillon heeft geabsorbeerd.

5) Ontvel de Roma tomaten en hak deze fijn samen met de munt en Spaanse peper.

6) Schep de Couscous in een schaal. Meng de tomatenblokjes, munt, peper en het citroensap erdoor.

7) Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper.

8) Laat de Couscous minimaal een uur staan zodat alle smaken goed door kunnen trekken.

9) Haal een aantal blaadjes sla van de krop en maak deze schoon.

10) Serveer het in een mooie schaal en leg hierop de slablaadjes en schep de Couscoussalade erop.

11) Strooi de bieslook erover en de geroosterde pijnboompitten.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *