BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

De perfect basic hamburger
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

De Perfect Basic Hamburger

Als ik een burger maak is het bijna altijd deze perfect basic hamburger, gewoon omdat ik deze zo lekker vindt dat ik er geen genoeg van krijgen. Wat is nu lekkerder dan een eenvoudige burger die iedereen kan maken. Je kunt lekker combineren met het soort vlees wat je gebruikt omdat je de rest niet hoeft te veranderen.

Kamado express

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 4 burgers a 150 gr per stuk
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 augurken
  • 8 plakjes bacon
  • Cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels mayo
  • 1 eetlepel ketjup
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 4 eetlepels augurkensap
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kommetjes

Voorbereiding

1) Snij de rode ui in ringen en maak ze los van elkaar.

2) Voeg de witte wijnazijn toe aan de rode uienringen en hussel alles door elkaar in een kom.

3) Snij de augurken in schijfjes en zet ze weg in een kom.

4) Snij de 1/4 kropsla fijn en meng dit op het laatste moment in een kom samen met de mayo, ketjup, worcestersaus en augurkensap.

Bereiding Perfect Basic Hamburger

Weber Original Store Amersfoort

5) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.

6) Grill de bacon, maar blijf erbij gezien deze snel aan kan branden. Grill ze tot ze mooi krokant zijn.

7) Leg de burgers op het directe gedeelte van de barbecue en draai ze na ongeveer 2 minuten om.

8) Grill de andere zijde ook ongeveer 2 minuten maar voeg direct de Cheddar toe aan de bovenzijde van de burger en sluit de deksel.

9) Snij de burgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie en leg ze heel even boven het directe gedeelte.

10) Als de Cheddar gesmolten is en de broodjes zijn goed kun je beginnen met het opbouwen van de burger.

11) Onderkant broodje met daarom de slasaus, burger, bacon, ui en augurk en als laatste de bovenkant van het broodje. Nu is het dan eindelijk tijd om te genieten van deze perfect basic hamburger.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *