Grillfun logo

De Poncho Potato van Taco Mundo op de BBQ

gevulde aardappel
 • Voorbereiding
  20 min
 • Bereiding
  30 min
 • Porties
  4
inamood acties

Een heerlijk bijgerecht van de BBQ, of zoals dit keer van de OFYR zijn toch wel gevulde aardappelen. Dit keer kwam ik op het idee na een bestelling bij Taco Mundo. Ja zelfs ik bestel heel soms wel eens eten ;). Op de menukaart bij Taco Mundo staat de Poncho Potato wat een heerlijke gevulde aardappel is. Nu heb ik hier een variant van gemaakt voor op de OFYR. Je kunt deze natuurlijk ook gewoon op de BBQ bereiden.

rundergehakt. Je kunt dit natuurlijk ook toevoegen en de spekblokjes weglaten. Het lijkt me ook super lekker in combinatie met bijvoorbeeld pulled pork. Zo zie je maar dat er genoeg varianten zijn te bedenken voor een gevulde aardappel. Ben creatief met ingrediënten en maak jou perfecte combinatie voor dit gerecht. 

Weber Amersfoort

Om de kaas te smelten gebruikte ik de melting dome van Monolith. Deze is echt aan te bevelen wanneer je een OFYR hebt. Hier kun je naast het smelten van kaas ook makkelijker andere ingrediënten garen op een bak ring. 

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 6 licht kruimige aardappelen
 • 250 gram spekblokjes
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • verse koriander
 • geraspte kaas jong belegen
 • jalapeños uit pot
 • zure room
 • olijfolie

  Benodigdheden

De lekkerste gevulde aardappel gemaakt op de OFYR of BBQ is de Poncho Potato van Taco Mundo. Check het recept voor mijn variant!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  bakken op de ofyr

  Voorbereiding

  1. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en schil ze niet.
  2. Op de OFYR is het lastig om aardappelen te poffen of je moet ze in een dutch oven leggen. Wrijf de aardappelen in met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met zout en versgemalen peper. Pak de aardappelen vervolgens stuk voor stuk in aluminiumfolie. Leg ze in de dutch oven en draai ze iedere kwartier een kwartslag tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer een uur maar is afhankelijk van de temperatuur in de dutch oven. Je kunt ze ook voorkoken in water met een beetje zout.
  3. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in repen.
  4. Pel de ui en snipper de ui grof.

  Stap 2
  aardappel ofyr

  Bereiding gevulde aardappel op de OFYR

  1. Maak ten eerste de OFYR aan door in het midden van de vuurschaal met aanmaakhout een toren te maken. Leg vervolgens in het midden van de toren twee wokkels en wacht tot de toren brand. Leg er vervolgens droog hout rondom. Nu is het wachten tot de bak ring voldoende hitte heeft opgenomen zodat gestart kan worden met grillen. In de tussen tijd moet je natuurlijk ervoor zorgen dat het vuur goed aanblijft.
  2. Schenk een beetje olijfolie op de bak ring en bak de spekblokjes tot ze bijna knapperig zijn. Bak vervolgens de uien en de paprika repen en vergeet niet om de aardappelen op de bak ring te leggen.
  3. Snijd de aardappel horizontaal en verticaal in met een mes tot ongeveer de helft van de dikte van de aardappel. Plet vervolgens de aardappel met een stamper of met een vork.
  4. Leg hierna eerst de uitgebakken spekblokjes op de aardappel, de uien, de gesneden paprika, de jalapeño peper en maak het af met geraspte kaas.
  5. Plaats iets over de aardappel zodat de kaas kan smelten. Ik gebruikte de melting dome van Monolith wat ideaal is voor zulke toepassingen.
  6. Wacht tot de kaas is gesmolten bij de eerste aardappel en ga dan naar de volgende aardappel. Je kunt ervoor kiezen om de aardappel reeds te serveren of je wacht tot alle aardappelen klaar zijn.
  7. Maak het af met een lepel zure room en een beetje koriander die fijn is gesneden.

  Succes met de bereiding en veel Grillfun!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept