
- Voorbereiding20 min
- Bereiding45 min
- Porties4
Een geweldige manier van koken in een barbecue is niet alleen door vlees of groenten op het rooster te leggen. In de herfst en winter wordt er regelmatig gebruik gemaakt van een Dutch Oven. Helaas zie ik een skillet nog te weinig en daarom dit eenpansgerecht met kip, zoete aardappel en spruitjes. Je kunt zoveel met een skillet en je hebt ze in diverse afmetingen zodat ze altijd op je barbecue passen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de afmeting van je vlees.
Voorbereiding eenpansgerecht met kip
Gezien het herfst is was ik aan het denken om eens een eenpansgerecht te maken waarbij je heel even de kip grilt op de barbecue en verder laat garen in de skillet met de groenten. Het is een makkelijk gerecht wat je natuurlijk ook gewoon in de keuken kan maken op jou fornuis. Als BBQ blogger steek ik liever de barbecue aan maar kan me voorstellen dat je er anders overdenkt door het weer. Voor veel Nederlanders is het barbecue seizoen namelijk al afgelopen.
Bij dit eenpansgerecht met kip heb ik een dry rub gebruikt voor de kipcarbonade van NOSKOS maar je kunt iedere rub gebruiken die je lekker vindt. Op het gebied van smaak kun je het beste eentje gebruiken met kerrie- of paprikapoeder.
RECEPT INSTRUCTIES

Voorbereiding eenpansgerecht met kip
- Haal de kipcarbonade uit de koeling en voorzie ze van een lekkere dry rub. Neem een rub die gebaseerd is op kerrie- of paprikapoeder.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze door de helft.
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Snijd de appel in blokjes en haal de schil er niet vanaf. Dit kun je het beste doen net voordat je de appel toevoegt aan het gerecht gezien de appel anders verkleurd.

Bereiding eenpansgerecht op de BBQ
- Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
- Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt kun je de skillet boven het directe gedeelte plaatsen van de barbecue. Laat de skillet even op temperatuur komen voor ongeveer 2 minuten.
- Schenk een scheutje olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes in de pan tot ze bijna krokant zijn en voeg dan de gesnipperde ui toe. Verplaats de skillet nu naar het indirecte gedeelte van de barbecue. Bak dit voor een aantal minuten tot de ui glazig is.
- Leg nu de kipcarbonade met de huid op het rooster boven het directe gedeelte. Gril deze kant tot de huid van de kip krokant is.
- Voeg in de tussentijd de zoete aardappel, spruitjes en de appel toe aan het gerecht en breng op smaak met zout, versgemalen peper en een beetje cayennepeper.
- Wanneer de huid krokant is kun je de kipcarbonade bovenop de zoete aardappelen leggen en de deksel sluiten tot de kip gaar is. Ik heb de deksel een keer geopend en de kip er even afgehaald om alles even door elkaar te roeren.
- Het gerecht is klaar wanneer de kipcarbonade een kerntemperatuur heeft bereikt van 73 graden.
Serveer het gerecht in de skillet op tafel maar let goed op want de skillet is super heet.
Succes met het maken, groetjes Grillfun!!
Eenpansgerecht met kip, zoete aardappel en spruitjes
Follow The Directions

Voorbereiding eenpansgerecht met kip
- Haal de kipcarbonade uit de koeling en voorzie ze van een lekkere dry rub. Neem een rub die gebaseerd is op kerrie- of paprikapoeder.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze door de helft.
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Snijd de appel in blokjes en haal de schil er niet vanaf. Dit kun je het beste doen net voordat je de appel toevoegt aan het gerecht gezien de appel anders verkleurd.

Bereiding eenpansgerecht op de BBQ
- Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
- Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt kun je de skillet boven het directe gedeelte plaatsen van de barbecue. Laat de skillet even op temperatuur komen voor ongeveer 2 minuten.
- Schenk een scheutje olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes in de pan tot ze bijna krokant zijn en voeg dan de gesnipperde ui toe. Verplaats de skillet nu naar het indirecte gedeelte van de barbecue. Bak dit voor een aantal minuten tot de ui glazig is.
- Leg nu de kipcarbonade met de huid op het rooster boven het directe gedeelte. Gril deze kant tot de huid van de kip krokant is.
- Voeg in de tussentijd de zoete aardappel, spruitjes en de appel toe aan het gerecht en breng op smaak met zout, versgemalen peper en een beetje cayennepeper.
- Wanneer de huid krokant is kun je de kipcarbonade bovenop de zoete aardappelen leggen en de deksel sluiten tot de kip gaar is. Ik heb de deksel een keer geopend en de kip er even afgehaald om alles even door elkaar te roeren.
- Het gerecht is klaar wanneer de kipcarbonade een kerntemperatuur heeft bereikt van 73 graden.
Serveer het gerecht in de skillet op tafel maar let goed op want de skillet is super heet.
Succes met het maken, groetjes Grillfun!!
LAAT EEN REACTIE ACHTER