Grillfun logo

Garnalen van de BBQ in een pittige saus

garnalen bbq
 • Voorbereiding
  15 min
 • Bereiding
  20 min
 • Porties
  4
inamood acties

Snel, makkelijk en perfect als voorgerecht of lekker gerecht voor een zonnige avond aan tafel. Dat zijn voor mij echt wel deze garnalen van de BBQ in een pittige saus. Heerlijk in combinatie met een frisse witte wijn en stokbrood. Je kunt er natuurlijk ook een lekker bier bij drinken omdat in de saus bier zit. Lekker dippen in de saus met het brood, en genieten van de garnalen. Je zou het niet zeggen maar dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Misschien is de barbecue aanmaken nog wel het meeste werk.

De keuze van het bier kun je natuurlijk zelf bepalen maar ik ging voor een triple van Gulden draak. Een heerlijk bier om ook zo te drinken natuurlijk. Door het karakter vond ik het goed passen bij de overige smaken. Het bier heeft een bitter – droog – zout karakter met 10,5% alcohol. Maar ben niet bang je wordt niet dronken van het gerecht.

Weber Amersfoort

In de ingrediënten lijst van de garnalen op de BBQ staat vermeld dat er een pittige saus ingaat. Het voordeel aan ingrediënten is dat je er van kan afwijken. Pak een saus die je lekker vindt omdat deze bepaald hoe pittig het geheel wordt. Je kunt ook een barbecuesaus gebruiken als je niet van pittig eten houd. Hierdoor krijgt de saus meer smaak zoals jezelf lekker vindt. Ben je gek op pittig dan zou ik gaan voor de Shiracha hot chili saus. Tenminste deze heb ik toegevoegd aan dit recept. Het kan natuurlijk nog extremer maar voor mij was deze mooi in balans.

Cajun kruiden

In het recept gebruik ik twee theelepels cajun kruiden. Je kunt ze natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen als ze beschikbaar zijn. Maar zelf maken is veel leuker natuurlijk. Om cajun kruiden te maken mix je het onderstaande door elkaar;

1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, 3 el gerookte paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 el gedroogde oregano, 1 el gedroogde tijm, 1 tl peper, 1 el zout

Mix alles goed door elkaar en doe de kruidenmix in een potje wat je kunt afsluiten.

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

  Ingrediënten

 • 1 kg gepelde garnalen
 • 2 eetlepels boter
 • 75 ml hete saus zoals de Shiracha
 • 75 ml Worcestershire saus
 • 100 ml bier (merk naar keuze)
 • 1/2 citroen
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 theelepels cajun kruiden

  Benodigdheden

Een lekker snack, garnalen met een pittige saus op de BBQ. Super simpel om te maken en een perfecte snack of voorgerecht van de BBQ.

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  garnalen

  Voorbereiding garnalen

  1. Pel de knoflook en snipper fijn.
  2. Neem een kom en voeg hierin de hete saus, worcestershire saus, bier, sap van een halve citroen en twee theelepels van de cajun kruiden. Mix alles goed door elkaar.

  Stap 2
  garnalen skillet

  Bereiding garnalen BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
  2. Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt kun je de skillet op het rooster plaatsen boven directe hitte en de schuiven voor 3/4 sluiten.
  3. Smelt na ongeveer 5 minuten de boter in de skillet en bak de knoflook even aan. Voeg de saus toe en laat de saus voor de helft inkoken in ongeveer 5 tot 10 minuten.
  4. Voeg de garnalen toe en gaar deze ongeveer 5 minuten in de saus. Wanneer het te hard gaat kun je de skillet verplaatsen naar het indirecte gedeelte. Daarom maak ik altijd twee zones zodat je kunt spelen met de hitte onder je product.

  Snijd het stokbrood en serveer de skillet op tafel met een onderzetter eronder. Let wel op dat de skillet heet is. Je kunt er ook voor kiezen om alles in een diepbord te schenken en het bord te serveren op tafel.

  Succes met het maken, groetjes Grillfun!!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!