BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gegrilde aardappelen
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Gegrilde aardappelen

Gegrilde aardappelen is altijd een bijgerecht bij ons waar de kinderen van smullen. Heel simpel om te maken en o zo lekker bij een stukje vlees met een lekker sausje. Je kunt al starten met dit bijgerecht uren van te voren, zodat je ze alleen nog uit de koeling hoeft te pakken. Wanneer de kinderen niet zo van kruiden houden kun je ze natuurlijk ook alleen maken met zout en peper.

Kamado express

Ingrediënten voor 4 – 6 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • geraspte kaas naar keuze
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • mes
  • lepel
  • grote pan met water
  • grote schaal
  • kom + maatbeker
  • theelepel
  • eetlepel

Voorbereiding

1) Controleer de aardappelen op uitlopers en maak ze schoon.

2) Kook de aardappelen gedurende 10 minuten en giet ze af.

3) Laat de aardappelen afkoelen in een grote schaal.

4) Schenk in een kom ongeveer 50 ml olijfolie en voeg alle kruiden toe.

5) Mix het geheel met een lepel goed door elkaar.

6) Snij de afgekoelde aardappelen in plakjes van 1 a 1,5 cm en leg ze in de schaal.

7) Voeg het kruidenmengsel toe en zorg dat de boven- en onderzijde van de aardappelen voorzien zijn van het kruidenmengsel.

8) Je kunt de aardappelen afgedekt in de koelkast zetten of direct gebruiken op de barbecue.

Bereiding Gegrilde Aardappelen

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur.

2) Leg de aardappelen op het barbecuerooster.

3) Grill de aardappelen nu tot ze mooi verkleurd zijn en let op dat ze niet verbranden.

4) Strooi geraspte kaas over één van de zijden van de aardappelen en wacht tot deze is gesmolten.

5) Als de kaas gesmolten is het tijd om aan te vallen en kun je genieten van deze heerlijke gegrilde aardappelen van de barbecue.

Variatie tip: Probeer diverse soorten kaas tot je jou gewenste combinatie hebt gevonden. Zelf vindt ik Parmezaanse kaas heerlijk over de aardappelen.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *