Gegrilde aardbeien donut met ijs van de BBQ

aardbeien bbq
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Wanneer je denkt aan een dessert in de zomer is het bij mij altijd ijs en aardbeien. Hoe gaaf is het om deze eens te combineren op de BBQ door de aardbeien te grillen. Nu dacht ik een spies van aardbeien met ijs is een beetje saai. Daarom dacht ik, laten we het serveren op een gegrilde donut lekker met het ijs en de gegrilde aardbeien er tussen en dat allemaal op de BBQ. We maken het af met wat slagroom en gesmolten chocolade. Dit moet echt super smaken bedacht ik me zo. Je hebt ook gelijk weer eens wat anders te maken op de BBQ en het ziet er feestelijk uit om te serveren.

Kamado Express

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

Weber Amersfoort
houtskoolexpress

Ingrediënten

  • 4 donuts
  • 16 aardbeien
  • vanille ijs
  • 250 ml slagroom
  • chocolade
  • 1 zakje vanille suiker

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • mes
  • spiesen
  • mixer
  • pan
  • kom
Een echt zomer dessert van de BBQ zijn zeker deze gegrilde aardbeien met een donut en ijs. Super makkelijk om te bereiden en zo lekker!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    gegrilde aardbeien

    Voorbereiding

    1. Week de houten spiesen voor ongeveer 30 minuten in water zodat ze minder snel verbranden tijdens de bereiding.
    2. Snijd de donuts door de helft.
    3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en rijg de aardbeien per vijf aan de spiesen.
    4. Schenk de slagroom in een beslagkom en voeg een zakje vanille suiker toe. Klop de slagroom stijf en plaats in de koeling tot de slagroom gebruikt wordt.

    Stap 2
    aardbeien donut met chocolade

    Bereiding gegrilde aardbeien van de BBQ

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 170 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
    2. Breng een pan water aan de kook met een schaal erop. Leg de chocolade in de kom en wacht tot de chocolade gesmolten is.
    3. Wanneer de temperatuur van 170 graden is bereikt leg je de halve donuts boven het indirecte gedeelte met de gesneden kant op het rooster. Draai na ongeveer 3 minuten de donuts om.
    4. Leg wanneer je de donuts omdraait de aardbeien spiesen op de barbecue boven het directe gedeelte. Draai na 3 minuten de spiesen om en haal de donuts van de barbecue. Leg de donuts op een bord om heel even af te koelen.
    5. Haal na 3 minuten de aardbeien spiesen van de barbecue.
    6. Schep twee bollen ijs op de onderzijde van de donut en haal de aardbeien van één spies. Leg de aardbeien bovenop het ijs en plaats de bovenzijde van de donut op de aardbeien.
    7. Voorzie de bovenzijde van de donut van slagroom en schenk er een beetje gesmolten chocolade over.

    Succes met de bereiding en veel Grillfun!!

    Disclaimer

    Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept