BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gegrilde entrecote met tagliatella
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Gegrilde Entrecote met Tagliatella

Het liefste maak ik een complete maaltijd voor zover mogelijk op de barbecue. Dit is weer een super recept en zo makkelijk dat het bijna niet fout kan gaan, Gegrilde Entrecote met Tagliatella is een heerlijk zomer recept wat je deze zomer echt eens moet maken.

Kamado Express

De entrecote op de bbq lekker indirect en in de tussentijd kun je de rest maken op de barbecue of in een pan. Natuurlijk kun je dit recept ook maken in de grillpan als je geen barbecue bij de hand hebt of je gebruikt een elektrische barbecue zoals de Weber Pulse 2000 gezien deze binnen een paar minuten op temperatuur is.

Weber Original Store Amersfoort

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g entrecote of 2 dikke lappen
  • 80 g rucola
  • 250 g cherrytomaatjes aan tak
  • 75 g parmezaanse kaas
  • handje vol pijnboompitten
  • 320 g tagliatella
  • zout en versgemalen peper
  • 1 ciabatta brood

Ingrediëten pastasaus:

  • 50 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • barbecue met deksel (ik gebruikte de nieuwe Puls 2000)
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • pan met water
  • skillet
  • vork
  • houtenlepels / eetlepels
  • rasp

Voorbereiding

1) Snipper de rozemarijn en de knoflook.

2) Rasp de parmezaanze kaas in plakjes.

3) Pers de citroen.

4) Bestrooi de entrecote ongeveer 15 minuten voordat deze op de barbecue gaat met zout.

entrecote met tomaten

Bereiding Entrecote recept met tagliatelle

Weber Original Store Amersfoort

5) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.

6) Leg de entrecote boven het indirecte gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 46 graden. Voeg eventueel rookhout toe voor en mooie rooksmaak.

In de tussentijd 

7) Zet een pan op met water voor de tagliatelle en kook de tagliatelle tot deze aldente is. Wanneer de tagliatelle aan het kokend water wordt toegevoegd is het belangrijk om deze even uit elkaar te halen met een vork en voeg een scheutje olijfolie toe aan het water zodat de tagliatelle niet gaat plakken.

8) Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn en leg ze op een stukje keukenrol.

9) Voeg hierna de 75 ml olijfolie toe met de rozemarijn en wacht tot de olie heet is.

10) Voeg de knoflook toe en haal de pan nu van het vuur en blus af met de balsamico azijn en het citroensap. Schud de saus in een kommetje voor later.

11) Bij een kerntemperatuur van 40 graden kunnen ook de tomaten op de barbecue en voorzie ze eerst van een beetje olijfolie met zout en versgemalen peper.

12) Haal de tomaten van de barbecue als ze gebarsten zijn.

13) Is de kerntemperatuur 46 graden? Haal de entrecote van de barbecue en maak de barbecue klaar om direct te grillen op een hoge temperatuur. Met de Pulse 2000 van Weber duurde dit ongeveer 5 minuten voordat de barbecue mooi heet was.

14) Grill de entrecote nu heel even aan beide zijden zodat men mooie grillmarks krijgt op het vlees, ongeveer 1 minuut per zijde.

15) Haal het vlees van de barbecue en laat het heel even rusten.

16) Maak in de tussentijd het bord op door te starten met een laagje rucola en een torentje van tagliatella. Snij het vlees in dunne plakjes en bestrooi deze met de parmezaanse kaas en pijnboompitten en leg de gegrilde tomaten erbij. Sprenkel de saus over het vlees en de tagliatella. Serveer er een paar sneden ciabatta brood bij en nu is het tijd om te genieten van dit heerlijke recept met entrecote.

Serveer tip: Schenk bij dit recept met entrecote en tagliatelle een lekkere rosé wijn of een koel biertje.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *