BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gegrilde kip van de bbq
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Gegrilde kip van de BBQ

Een hele gegrilde kip maak ik eigenlijk altijd op de barbecue en heel soms als het niet anders kan in de oven. Ik ben echt gek op kip en helemaal wanneer er een lekker krokant korstje opzit.

Kamado express

Er zijn diverse manieren om een kip op de barbecue te bereiden zoals als hele kip maar ook bijvoorbeeld door deze van te voren in twee helften te snijden. Verder kun je de kip vlinderen of bereiden op een beerblik voor de beroemde beer can chicken maar natuurlijk ook zoals het vaak wordt gedaan aan een spit. In dit recept is gekozen om de kip van te voren in twee helften te snijden.

Wijn tips: Bij gegrilde kip drink ik het liefste een biertje maar als we gasten hebben dan komt er vaak een fles wijn op tafel. Welke wijn drink je nu eigenlijk bij gegrilde kip? Dit is een beetje afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden. Normaal ga je voor een volle witte wijn of een rode wijn die niet al te zwaar is. Is de kip pittige gekruid zoals onderstaand recept en serveer je er frietjes bij dan adviseer ik om voor een rode wijn te gaan. Bij rood kun je dan denken aan een Pinot Noir die zacht en niet al te stevig is. Wil je toch liever een witte wijn dan ga je voor een zachte, volle wijn als Chardonnay of Viognier met als voorkeur gerijpt op hout.

Ingrediënten voor 4-6 personen

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kwast
  • gevogelteschaar
  • temperatuurmeter

Bereiding

1) Neem de kippen en maak deze schoon wanneer noodzakelijk.

2) Snij of knip de hele kip door de helft met een mes of gevogelteschaar.

3) Wrijf de kip in met de dry-rub en laat deze tenminste een uur in de koeling staan.

Bereiding Gegrilde Kip

Weber Original Store Amersfoort

4) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen.

5) Leg de kip helften op de barbecue met de huid naar boven en sluit de deksel.

6) Na ongeveer 15 minuten wrijf ik de kip in met een beetje olijfolie.

7) Vergeet niet om een kerntemperatuurmeter te plaatsen in het dikste stuk van de kip.

8) Na ongeveer 60-75 minuten heeft de kip een kerntemperatuur van 73 graden en is de huid lekker krokant.

Serveer tip: Persoonlijk eet ik de gegrilde kip het liefste met een zelfgemaakte mayo en heerlijk vers gesneden dikke friet. Natuurlijk drink je bij zo’n soort gerecht een lekker koud glas bier.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen
Ik ben echt gek op een hele gegrilde kip en helemaal wanneer er een lekker krokant korstje opzit. Dat wil jij toch ook maken lekkere gegrilde kip van de BBQ!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *