Gegrilde Picanha met gevulde paprika

gegrilde picanha
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Wat een feest blijft het toch om een complete maaltijd te bereiden op de barbecue. Dit keer een lekkere gegrilde picanha met gevulde paprika. Het is weer een eenvoudig gerecht wat perfect bij elkaar past. De paprika’s plaats je naast de picanha boven het indirecte gedeelte en het mooie is dat ze net zolang op de barbecue moeten voor het beste resultaat.

kamado express

 

Je kunt de gevulde paprika’s natuurlijk ook maken als vegetarisch gerecht of serveren met een ander lekker stuk vlees. Voor mij is een gegrilde picanha toch wel de ideale combinatie omdat dit één van de lekkerste stukken vlees is van een rund. Het is een makkelijk gerecht wat je goed vooraf kunt voorbereiden. De vulling kun je al uren vooraf maken en als het is afgekoeld kun je de paprika’s ermee vullen. Op deze manier hoef je alleen nog het vlees en de paprika’s op de barbecue te leggen. Het is dus ideaal als je meerdere mensen op het eten krijgt. Het enige waar je op moet letten is of je genoeg plek hebt op jouw barbecue. Bij mij passen vier gevulde paprika’s en de picanha op de Kamado Joe Classic 3. 

Weber Amersfoort

Inmiddels staan er diverse recepten met gegrilde Picanha op mijn website die natuurlijk ook super lekker zijn. Wat dacht je van een picanha met een paddenstoelen risotto

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

  Ingrediënten 

  • 1 picanha van ongeveer 1 kg
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • Feta kaas
  • bosjes verse dille
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

  Benodigdheden

  • kamado
  • snijplank
  • kom
  • vork
  • eetlepel
  • theelepel
  • mes
  • pan
Gegrilde picanha staat hier regelmatig op het menu en helemaal van de BBQ. Dit keer in combinatie met gevulde paprika's. Wat een combinatie!

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1
picanha inamood

Voorbereiding

  1. Haal de picanha ongeveer een uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling.
  2. Snijd vervolgens het vet aan de bovenzijde van de picanha kruiselings in en wrijf hem goed in met zout. Doe dit ongeveer 30 minuten voordat deze op de barbecue gaat.
  3. Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
  4. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.
  5. Snijd de courgette en de tomaten in kleine blokjes.
  6. Neem de feta kaas en snijd deze in blokjes.
  7. Schenk een beetje olijfolie in een pan en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en de uien toe en bak tot ze gaar zijn.
  8. Verwijder de top van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
  9. Neem een kom en voeg hierin de gekookte rijst samen met de overige ingrediënten en breng deze op smaak met verse dille, kerriepoeder, zout en versgemalen peper.
  10. Meng alles goed door elkaar en vul de paprika’s met het mengsel.

Stap 2
picanha kamado

Bereiding picanha en gevulde paprika’s

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 150 graden in de dome.
  2. Zorg ervoor dat je grilrooster goed schoon is om er even voor het grillen met een doekje met zonnebloemolie overheen te gaan.
  3. Plaats de picanha op het rooster boven het indirecte gedeelte samen met de gevulde paprika’s. Voorzie de steak eventueel van een kerntemperatuur meter. Stel de kerntemperatuur meter in op 50 graden.
  4. Sluit de deksel van de kamado en wacht tot de kerntemperatuur 50 graden is.
  5. Haal de picanha van de barbecue bij een kerntemperatuur van 50 graden en zet alle schuiven open zodat je barbecue weer super heet wordt. We gaan namelijk de picanha nog even af grillen boven directe hitte. De gevulde paprika’s laat je staan boven het indirecte gedeelte van de barbecue.
  6. Gril de picanha aan alle zijden tot deze mooi is verkleurd. Let wel op voor grote vlammen gezien het vet gaat smelten. Het geeft een gaaf effect maar je picanha wordt er ook snel zwart door. Als je de deksel sluit in de tussen tijd krijg je geen hoge vlammen. Haal de picanha van de barbecue en laat deze rusten voor ongeveer 10 minuten.
  7. Snijd de picanha eerst door de helft en controleer hoe de draad loopt. Je wilt de picanha namelijk haaks op de draad snijden. Snijd de picanha vervolgens in plakken en serveer deze samen de gevulde paprika’s.

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Disclaimer

Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept