Grillfun logo

Gegrilde Rack of Pork

rack of pork
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Porties
    4
inamood acties

Gegrilde rack of pork is echt een super combinatie en zeker omdat het vlees lekker mals is geworden door de brine en bbq saus. Als je dit recept gaat maken moet je zeker niet vergeten om de avond van te voren het vlees in de brine te zetten.

Om er zeker van te zijn dat de botten niet verbranden kun je ze voorzien van aluminiumfolie. Ik heb dit niet gedaan omdat mijn barbecue groot genoeg is. Je kunt diverse bijgerechten serveren bij dit heerlijke stuk vlees. Deze keer heb ik gekozen voor gegrilde aardappels met gestoofde prei. De prei stoof ik altijd door een klontje boter in de pan te doen met kippenbouillon, witte wijn en wat tijm. Breng dit aan de kook en voeg de prei toe. Het witte van de prei snij ik in grote stronken en het groen hak ik in stukjes. Natuurlijk kan bij dit gerecht de wijn niet ontbreken en vandaar weer een nieuwe wijn tip

Weber Amersfoort

Wijn Tips: Bij gegrild varkensvlees past het beste een volle rode wijn met een breed smakenpalet en die niet te droog is. Zelf heb ik bij dit gerechte een Bordaux uit 2011 gedronken die er perfect bij paste. Je kunt ook denken aan een Franse Pinot Noir of een Chileense Gamay

houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 1 kg rack of pork (aan één stuk)
  • basic dry rub (mag natuurlijk ook een andere pork rub zijn)
  • BBQ saus

  Ingrediënten brine

  • 2 liter water
  • 1/4 cup of 60 g zeezout
  • 1/4 cup of 60 g bruine suiker
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 takjes verse tijm

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • bord
  • eetlepel / theelepel
  • schaar
  • maatbeker
  • kwast
  • ziplock zakje

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    Brine

    Bereiding Brine

    1) Pel de knoflook, maak schoon en plet hem met de zijkant van een mes.

    2) Schenk de 2 liter water in pan met alle kruiden en breng deze aan de kook. Laat even koken en daarna afkoelen tot kamer temperatuur.

    3) Neem een ziplock zakje waar de rack of pork geheel inpast en voeg de brine toe.

    4) Roer alles goed door elkaar en voeg de rack of pork toe.

    5) Sluit de zak en plaats hem voor de zekerheid in een pakje in de koelkast gedurende de nacht. Het zou namelijk zonde zijn als de hele koelkast onder de brine zou zitten.

    Stap 2
    Rack of pork resultaat

    Bereiding Rack of Pork

    9) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 120 graden en één zone om indirect te grillen.

    10) Haal de rack of pork uit het ziplock zakje en droog de goed af.

    11) Wanneer de rack of pork voorzien is van een vetlaag is het belangrijk om deze kruiselings in te snijden.

    12) Wrijf de rack of pork goed in met de dry-rub ongeveer 45 minuten voordat deze op de barbecue gaat.

    13) Leg de rack of pork op het grillrooster boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel.

    14) Wanneer de kerntemperatuur rond de 50 graden is kun je beginnen met het aflakken van de rack of pork en doe dit iedere 10 minuten tot de kerntemperatuur 62 graden is.

    15) Laat nu de rack of pork rusten door deze in aluminiumfolie in te pakken en gedurende 10 minuten te laten rusten zodat alle sappen zich kunnen verdelen en je een mooi mals stukje vlees kunt eten.

    Serveer tip: Ik maakte bij dit stuk vlees gegrilde aardappeltjes samen met gestoofde prei in een kippenbouillon. Natuurlijk smaakte het nog beter met een lekker zelfgemaakt sausje.

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    error: Content is protected !!