BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Gegrilde Wilde Duif van de BBQ
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Gegrilde Wilde Duif van de BBQ

Wie heeft er ooit al eens wilde duif gegeten? Ja hé, ze zijn heerlijk en hebben een mooie structuur. Daarom een lekker herfst recept met Gegrilde Wilde Duif natuurlijk van de BBQ.

Kamado express

Bij dit gerecht maakte ik een aardappelpuree en gegrilde zomerwortels. Je kunt natuurlijk ook alles mengen en nog wat uien toevoegen en een lekkere hutspot maken. Met duif kun je alle kanten op en de hoofdzaak is natuurlijk hoe je het bereid op een BBQ. Wil je de wilde duif nog iets meer BBQ smaak geven voeg dan wat kersenhout toe aan de kolen voor een mooie rooksmaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 Wilde Duif
  • zomerwortels
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 30 g ongezoutenboter
  • 150 ml melk
  • zout en versgemalen peper
  • bosje verse tijm
  • bosje verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • 250 g gemengde champignons
  • bosje peterselie
  • nootmuskaat

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel en theelepel
  • rasp
  • pan
  • stamper
  • skillet
Wilde duif

Voorbereiding

1) Maak de wilde duif schoon en dep ze droog met keukenpapier.

2) Vul het binnenste van de duif met verse tijm, rozemarijn en stukjes citroen.

3) Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.

4) Maak de wortels schoon en leg de wortels in kokend water voor ongeveer 4 minuten afhankelijk van de dikte.

5) Koel de wortels direct na het koken door ze af te spoelen met koud water.

6) Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft of in plakjes.

7) Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

8) Kook de aardappelen voor ongeveer 15 minuten in water tot ze gaar zijn.

9) Schud de aardappelen af en voeg de boter toe inclusief melk. Let op, schenk niet alle melk erbij maar doe dit beetje voor beetje tot je de gewenste structuur hebt.

10) Breng de puree op smaak met zout, versgemalen peper, peterselie en een snufje noodmuskaat. Roer alles goed door elkaar en proef of deze lekker is.

Bereiding Wilde Duif

Weber Original Store Amersfoort

1) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 160 graden.

2) Wrijf de duiven en de wortels in met olijfolie.

3) Leg de duif op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.

4) Een duif hoeft helemaal niet lang op de barbecue ongeveer 20 a 30 minuten tot een kerntemperatuur van 54 graden.

5) Leg de wortels in de barbecue als de duif ongeveer 40 graden is boven het indirecte gedeelte en draai regelmatig.

6) Haal de duif van de barbecue als de juiste kerntemperatuur is bereikt en laat ze rusten door ze in te pakken in aluminiumfolie voor 10 minuten.

7) Neem een skillet en zet deze boven het directe gedeelte en schenk er een beetje olijfolie in en bak de champignons.

8) Breng de champignons op smaak met zout en versgemalen peper.

9) Snijd de filets van de duif van het karkas en maak de borden mooi op.

Variatie tip: Je kunt ook gewoon hutspot maken en die serveren bij de duif. Ik serveerde bij dit gerecht een mooie kruiden jus om het geheel af te maken.

Tip: Met het overgebleven karkas kun je een mooie wildbouillon maken en is daarom zonde om weg te doen. Zorg dat je hiervoor ook alle ingrediënten in huis hebt zodat je een mooie bouillon kunt maken die je kunt invriezen.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Weber Wilde Duif op BBQ

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met LeJean en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *