Gegrilde zeebaars in een marinade met pepers en citroengras

gegrilde zeebaars
 • Voorbereiding
  15 min
 • Bereiding
  20 min
 • Porties
  4
INAMOODbanner

Vis van de barbecue is altijd super vind ik persoonlijk. Echter in Nederland grillen we vooral vlees en dat is een beetje zonde omdat vis ook super lekker is. Daarom dit recept van een gegrilde zeebaars in een pittige marinade. De pit proef je subtiel dus ben maar niet bang dat je in vlammen staat na het proeven van dit gerecht.

Kamado Express

In Engeland eten ze regelmatig fish and chips en daarom dacht ik, laten we eens een lekkere vis halen bij de visboer en deze combineren met zelfgemaakte friet. Zeebaars heeft niet een hele sterke vissmaak zoals andere soorten en valt zelfs bij mijn kinderen goed in de smaak. Gegrilde zeebaars is zo klaar op de barbecue omdat we deze direct boven de kolen bereiden. Om te voorkomen dat de zeebaars gaat plakken aan het rooster leg ik deze op een aantal schijfjes citroen. De friet snijd ik natuurlijk zelf en bak de friet eerst op een temperatuur van 120 graden in de friet pan. Daarna laten afkoelen en nogmaals frituren op een hoge temperatuur van 180 graden. Op deze manier is de friet zacht van binnen en lekker knapperig aan de buitenzijde.

Weber Amersfoort

Voor dit recept hoef je niet perse zeebaars te pakken want de combinatie kan met alle soorten witte vis die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een dorade of een forel. Ze zijn allemaal lekker met deze marinade en zeker van de barbecue.

Dit recept maakte ik voor Kamado Express wat zoals velen weten de webwinkel is van BBQ-shop The Fire Station in Kaatsheuvel. Kamado Express heeft veel recepten speciaal geschreven voor de keramische BBQ en ik voeg daar nu iedere maand als Pitmaster Partner nieuwe recepten aan toe.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 4 schoongemaakte zeebaarzen
 • 4 citroengras
 • 2 theelepels gember
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 rode peper
 • olijfolie
 • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

 • kamado
 • snijplank
 • eetlepel
 • mes
 • ovenschaal
Vis van de BBQ is altijd lekker en zeker deze gegrilde zeebaars die is gemarineerd in een marinade van citroengras en knoflook!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  zeebaars in marinade

  Voorbereiding

  1. Maak de zeebaars schoon door de ingewanden te verwijderen en de vis te ontschubben. Dit kun je natuurlijk ook gewoon laten doen bij de visboer.
  2. Spoel de binnenzijde van de vis schoon met koud water en dep de vis droog.
  3. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snijd de helft van het citroengras in ringen en snijd het overige deel door de lengte. Deze gaan we namelijk in de buik van de vis stoppen.
  5. Snijd de rode peper in ringen, en wat mij betreft hoef je de zaadlijsten niet te verwijderen.
  6. Neem een grote schaal waar de zeebaars in past. Voeg in deze schaal een flinke scheut olijfolie samen met de knoflook, citroengras, rode peper en sesamolie.
  7. Voeg als laatste ongeveer twee eetlepels geraspte gember toe.
  8. Snijd de vis aan beide zijden in op drie of vier plekken. Hierdoor kan de marinade ook in het vlees trekken van de vis.
  9. Wrijf de binnenzijde van vis in met de marinade en stop hierin het citroengras. Wrijf de rest over de huid van de vis.
  10. Dek de schaal af met vershoudfolie en plaats de schaal een aantal uur in de koeling. Op deze manier kan de marinade in de vis trekken.

  Stap 2
  gegrilde zeebaars KJ3

  Bereiding gegrilde zeebaars

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden.
  3. Leg de zeebaars boven het directe gedeelte voor ongeveer 5 minuten en draai deze hierna om voor nog eens vijf minuten. Om ervoor te zorgen dat de vis niet aan het rooster blijft plakken kun je twee of drie schijfjes citroen leggen op het rooster. Op deze manier komt de vis niet in contact met het rooster. Sluit iedere keer de deksel van de barbecue.
  4. De zeebaars is klaar als men met een vinger in het dikste gedeelte drukt en deze stevig aanvoelt.

  Succes met het maken en veel Grillfun!!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Kamado Express en The Fire Station, de kamado winkel uit Kaatsheuvel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Rating recept