BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

buikspek marineren bbq
BBQ-Recepten,  Varkensvlees Recepten

Oosterse gemarineerde buikspek spiesjes van de BBQ

Het marineren van buikspek op een Vietnamese manier is echt super, en dan bereiden op de BBQ. De geuren van de marinade brengen mij alweer terug naar Vietnam waar ik voor mijn werk regelmatig een aantal weken ben geweest. Buikspek is lekker goedkoop en je kunt daarom op diverse plaatsen aan de straat een heerlijke buikspekspies kopen. Voor mij was dit de reden om nu eens een recept online te zetten met mijn versie van deze overheerlijke spies.

Kamado express

Ben je ook zo gek op BBQ recepten met buikspek? Kijk dan eens naar dit buikspek hapje van Worstenbroodenwijn.nl

Tijdens mijn werk zat ik door de week in een resort met een heerlijk zwembad en huisjes. Het contrast was super groot omdat buiten het resort je terecht kwam in  een soort van sloppenwijk waar de mensen het moesten doen met niks. In het weekend zaten we in Ho Chi Minh City in een groot hotel. In de stad was veel te zien en je kunt in de avond er lekker stappen. Natuurlijk hebben we ook wat cultuur gesnoven zoals de Mekong Delte tour. Deze was echt super en zeker de moeite als je eens in de buurt bent. De overdekte markt in Ho Chi Minh City was een gekke huis en super om een mee te maken. Natuurlijk heb ik veel te veel spullen gekocht tijdens mijn reis daar en heb daarom mijn kleren maar in het hotel gelaten omdat ik het anders niet mee naar huis kreeg allemaal ;).

Vietnam boottocht
Vietname eten

Ingrediënten

  • 500 g buikspek zonder zwoerd
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • honing
  • wit sesamzaad

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel
  • ziplock zak eventueel
  • 5 spiesen
  • mopkwast
buikspek marinade
buikspek

Voorbereiding: Marineren buikspek voor op de BBQ

1) Snijd de knoflook, sjalot en het citroengras fijn.

2) Neem een kom en voeg hierin de knoflook, sjalot en het citroengras samen met de sesamolie, basterdsuiker, vissaus, oestersaus en olijfolie en meng alles goed door elkaar. Hierna kun je de buikspek marineren en damn wat ruikt het al lekker!

3) Neem de buikspek zonder zwoerd en snijd deze in blokken van 2,5 centimeter of maak er repen van die je vervolgens in stukken snijd. In dit recept heb ik er blokken van gesneden maar je kunt ook normale speklappen gebruiken en deze snijden in een breedte van ongeveer 2,5 centimeter.

4) Voeg de buikspek bij de marinade en roer alles goed door elkaar en dek de kom af of schud alles in een ziplock zak en leg deze in de koeling voor minimaal 2 uur maar het liefste natuurlijk een hele dag.

buikspek spiezen
buikspek spiezen op de Weber Master touch

Bereiding gemarineerde buikspek BBQ

Weber Original Store Amersfoort

1) Haal de buikspek uit de koeling en rijg de buikspek aan een spies. De hoeveelheid in dit heerlijke recept van vietnamees gemarineerde buikspek is voldoende voor vijf spiesen. Wanneer je houten spiesen gebruikt, leg ze dan eerst een uur in het water want anders verbranden ze.

2) Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.

3) Leg de spiesen van buikspek op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor ongeveer 20 minuten.

4) Verplaats nu de spiesen naar het directe gedeelte en bestrijk de gemarineerde buikspek met honing aan alle zijden. Let nu goed op want door het vet kun je vlammen krijgen. Draai de buikspek regelmatig tot je de gewenste kleur hebt.

5) Leg de buikspek spiesen op een mooie plank en besprenkel ze eventueel met wit sesamzaad. Serveer de spiesen met een lekkere saus maar wat mij betreft is dat niet echt nodig.

Er zijn natuurlijk super veel recepten met buikspek en die zijn ook te vinden op mijn website. Wat dacht je van een heerlijke Crispy Pork Belly Sandwich of Pork Belly Burnt Ends.

Succes met het maken en geniet ervan, Grillfun!!!

kruiden en specerijen kopen

vietnam streetfood
vietnam boeddha
vietnam club

Buikspek marineren voor op de BBQ met Vietnamese smaken dat is pas genieten. Daarna lekker bereiden op de BBQ want dan zijn ze toch het lekkerste!
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *