BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Geroosterde Parmezaanse Aardappelen
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Geroosterde Parmezaanse Aardappelen

De lekkerste geroosterde aardappelen van de BBQ, maak je met een dry rub en Parmezaanse kaas. Ga je een complete maaltijd bereiden op de barbecue dan kunnen deze aardappelen echt niet ontbreken!

Kamado express

Ik maakte deze geroosterde Parmezaanse aardappelen in combinatie met een complete maaltijd want dat is iets waar ik extreem van hou. Lekker barbecueën met twee of drie tegelijk en natuurlijk op houtskool. Persoonlijk maak ik tegenwoordig steeds vaker een groot stuk vlees wat we met het gezin delen. Je kunt er natuurlijk nog een zelfgemaakte mayonaise bijmaken om nog meer te genieten. Mijn wijn of bier tip volgt bij het vlees. Maar bij aardappelen vindt ik altijd een pilsje lekker maar dit is natuurlijk afhankelijk van het totaal.

Beschik je niet over twee barbecue’s om vlees en de aardappelen te grillen leg ze dan op een bakplaat met bakfolie en stel de oven in op 180 graden en wacht tot ze mooi verkleurt en gaar zijn. Je krijgt dan heerlijke geroosterde aardappelen maar dan uit de oven. Ook als het regent kun je ze natuurlijk ook lekker maken in de oven.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • bosje verse bladpeterselie
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • Barbecue tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Rasp
  • Schaal / kom voor de aardappelen

Voorbereiding

1) Was de aardappelen en kijk goed of er geen uitschieters aanzitten gezien we de aardappelen gaan gebruiken met schil.

2) Snijd de aardappelen in maantjes. Ik snijd ze altijd door de helft en dan in vier lange repen maar zet dan schuin aan met het mes zodat je een maantje krijgt.

3) Neem een kom en schud de zout, versgemalen peper, paprikapoeder en knoflookpoeder erin en roer alles goed door elkaar.

4) Maak de aardappelen goed droog en doe ze bijvoorbeeld in een grote kom en schud de kruidenmix erover en hussel alles goed door elkaar.

5) Besprenkel hierna de aardappelen met olijfolie en hussel alles nog eens goed.

Bereiding Geroosterde Aardappelen

Weber Original Store Amersfoort
gegrilde aardappelen

6) Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van rond de 200 a 220 graden.

7) Leg de aardappel op het rooster boven het indirecte gedeelte van de barbecue.

8) Grill de aardappelen tot ze gaar zijn en mooi zijn verkleurd. Dit duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur afhankelijk van de dikte van de aardappelen en de temperatuur.

9) Leg de aardappelen in een grote kom als ze gaar zijn en rasp er Parmezaanse kaas over en fijn gesneden verse bladpeterselie.

Serveer tip: Ik serveerde bij deze geroosterde Parmezaanse aardappelen met een Ribeye Roast en gegrilde groenten.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *