BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Stoofpot met eendenbout in de Dutch Oven
BBQ-Recepten,  Kampvuur Recepten

Gestoofde Eendenbout uit de Dutch Oven

Dit is echt op en top herfst, gestoofde eendenbout uit de Dutch Oven, wie wil dat nu niet. De buren kunnen genieten van de heerlijke geuren tijdens de bereiding. Langzaam garen van een eendenbout in de Dutch Oven of je het nu maakt in de BBQ of boven een kampvuur, het is genieten!

Kamado express

Van Le Jean ontving ik deze mooie eendenbouten en moet zeggen ze waren super. Heerlijk mals kwamen ze uit de Dutch Oven. Het recept is geïnspireerd uit het boek van Smokey Goodness deel 2. Je kunt het vinden onder de naam Campfire Duck en zoals alle recepten is het een handvat om er zelf iets persoonlijks van te maken. De eerste keer heb ik het gemaakt volgens recept maar dacht, laten we het even aanpassen naar mijn smaak. Dit gerecht is namelijk ook mijn favoriete gerecht uit boek 2. Ik zou zeggen maak het en oordeel zelf het is echt genieten. Zelfs mijn kinderen vonden het heerlijk en die zijn normaal gesproken niet zo van eend en bonen 😉

Ingrediënten

  • 3 eendenbouten
  • 2 grote uien
  • 1 rode peper
  • 400 g kapucijners
  • 500 g aardappel krieltjes
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels verse salie
  • 2 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • ganzenvet
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue of kampvuur
  • Dutch Oven
  • houtenlepel
  • snijplank
  • mes
  • eetlepel

Voorbereiding

1) Pel de ui en snipper deze in grove stukken.

2) Snij de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes en snipper de rode peper.

3) Maak de champignons schoon en snijd ze in vier stukken.

4) Snij de salie, rozemarijn en tijm fijn. Je kunt er ook voor kiezen om de takjes in de stoofschotel te leggen en na de bereiding te verwijderen.

Bereiding Gestoofde Eendenbout

Weber Original Store Amersfoort

eendenbout recept

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een direct gedeelte en zet hierboven de Dutch Oven. Wanneer je een GBS systeem hebt kun je makkelijk de Dutch Oven hierin plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om het gerecht boven een kampvuur te maken. Zorg ervoor dat je de temperatuur goed kunt regelen onder de Dutch Oven zodat het niet te hard gaat.

2) Wanneer de Dutch Oven heet is kan er gestart worden met de bereiding van de gestoofde eendenbout. Voeg als eerste het ganzenvet toe en wacht tot deze goed heet is.

3) Kruid de eendenbouten met zout en versgemalen peper en leg ze in de Dutch Oven met de huid omlaag. Bak de eendenbouten even aan tot ze mooi bruin zijn geworden.

4) Voeg nu de uien en de rode peper toe en roer alles goed door elkaar. Fruit de uien even aan tot ze een mooie kleur hebben.

5) Voeg nu alle overige ingrediënten toe met uitzondering van de bonen en de krieltjes en schenk de kippenbouillon erin tot alle ingrediënten net onder een laagje bouillon zijn bedekt.

6) Breng het geheel net aan de kook en regel de temperatuur zo dat de stoofpot blijft sudderen. Het geheel moet nu ongeveer 3,5 uur sudderen en controleer tussen door of er nog voldoende bouillon in de Dutch Oven zit. De bedoeling is dat alle ingrediënten bedekt blijven onder een laagje bouillon. Maak je het gerecht in de barbecue, sluit dan de deksel van de barbecue voor een stabiele temperatuur.

Nu is het tijd om te wachten !

7) Na 3,5 uur is het vlees van de eendenbouten door en door gaar en valt het zo van het bot. Voeg nu de bonen, champignons en de krieltjes toe en laat het nog half uur sudderen. De saus heeft na het half uur een mooie dikte gekregen. Vindt je de saus persoonlijk nog te dun dan kun je het nog even laten sudderen of gebruik een papje van maizena (1 eetlepel maizena met twee eetlepels water) om de saus te binden.

8) Proef de saus even en breng eventueel nog verder op smaak met zout en versgemalen peper.

9) Verwijder als laatste de laurier en de botten uit de stoofschotel. Nu is deze mooie stoofschotel met eendenbout in de Dutch Oven klaar.

Serveer tip: Ik serveer bij de gestoofde eendenbout altijd een mooi rustiek brood omdat er alles inzit wat je nodig hebt.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer:

Dit recept is gemaakt in samenwerking met LeJean en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *