Stoofschotel_met_kip_uit_de_dutch_oven

Stoofschotel met Kip uit de Dutch Oven

Lekker genieten van de buitenlucht bij een warm vuurtje dat wil toch iedereen! Het liefste ga ik dan lekker koken met de Dutch Oven, dit keer maakte ik een lekker eenvoudige stoofschotel met kip

Wijn Tips: Bij gestoofde kip drink ik persoonlijk het liefste een droge witte wijn die een niet te hoog zuurgehalte heeft. Het lekkerste om bij dit soort gerechten te serveren is dan een Chardonnay. Wil je liever iets anders dan is een Viognier ook een goede keuze. Ben je geen fan van witte wijn, neem dan een lekkere Pinot Noir.

Ingrediënten 

6 kippendijen of 500 g kipfilet
1 ui
1 rode paprika
200 g tomatenblokjes
1 eetlepel paprikapoeder
500 ml kippenbouillon
250 g champignons
klont boter
1/2 theelepel chilipoeder
125 ml crème fraiche
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
zout en versgemalen peper
200 g rijst
 

 

Benodigdheden

Dutch Oven 14 inch
Snijplank
mes
eetlepel
theelepel
houtenlepel
kom
 
 
 

   

Bereiding

1) Was de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

2) Snij de paprika in blokjes en snipper de ui en knoflook.

3) Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

4) Kruid de kippendijen of de kipfilet met zout en versgemalen peper.

Dutch Oven 

Dutch Oven5) Gerechten maken in de Dutch Oven kan op drie manieren, boven vuur, met briketten of in de barbecue. In dit gerecht heb ik gekozen om het klaar te maken boven vuur. Als je de beschreven temperaturen gebruikt kan het niet mis gaan.

6) Maak een vuur en hang de Dutch Oven er boven en smelt en klont boter.

7) Leg de kippendijen of de kipfilet erin en braad deze in de Dutch Oven in circa 5 minuten rondom bruin.

8) Haal de kip uit de Dutch Oven en leg ze op een snijplank of kom.

9) Fruit nu de ui aan samen met de paprika, knoflook en de kruiden en roer alles goed door elkaar.

10) Voeg na ongeveer twee minuten de tomatenblokjes toe samen met de kippenbouillon.

11) Breng het geheel nu aan de kook zonder deksel en voeg de kippendijen of kipfilet toe en laat het gedurende een uur rustig pruttelen zodat de saus kan indikken en de kip gaar kan worden. Let op, het moet dus net koken bij een temperatuur van rond de 110 graden. 

12) Voeg ongeveer na 45 minuten de champignons toe samen met de crème fraiche.

13) Kook in de tussen tijd de rijst (ongeveer 30 minuten van te voren).

14) Als de saus van de stoofschotel met kip niet dik genoeg is, bindt het dan met een papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Schenk deze beetje voor beetje erbij tot men de gewenste dikte heeft.

15) Serveer de stoofschotel met kip lekker met rijst en brood.

 

Succes met het maken en veel Grillfun !!!! 


Afdrukken   E-mail

Reacties mogelijk gemaakt door CComment