
- Voorbereiding20 min
- Bereiding45 min
- Porties4
Een gerecht wat je niet zo snel zou verwachten op de barbecue. Met de barbecueën van tegenwoordig kun je eigenlijk alles wel maken op de barbecue. Zo kwam ik op dit recept van een gevuld Turks brood maar dan met een lekkere rooksmaak van de barbecue. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook binnen klaarmaken en in de oven doen.
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Chorizo worst
- 1 rode paprika
- 100 g geraspte kaas
- 1 gele paprika
- 1 blik gepelde tomaten
- 250 g champignons
- 1 courgette
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- zout en versgemalen peper
- 1 theelepel kerriepoeder
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- barbecue tang
- snijplank
- skillet of een gietijzeren pan
- blik opener
- eetlepel & theelepel
- mes
- rasp
- knoflookpers
RECEPT INSTRUCTIES
Voorbereiding
1) Snipper de ui en pers de knoflook.
2) Snij de worst, courgette en de champignons in halve maantjes.
3) Snij de paprika in stukjes. Persoonlijk hou ik van wat grove stukjes paprika en niet te fijn.
4) Hol het Turks brood
5) Je kunt ze nu gelijk grillen of een aantal uur wachten tot de smaken van de dry-rub meer in het vlees zijn getrokken.
Bereiding Gevuld Turks Brood
6) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen.
7) Plaats de skillet boven de kolen en voeg wat olijfolie toe.
8) Fruit de ui met de knoflook aan in de skillet tot de ui glazig wordt.
9) Voeg de worst en de paprika toe en bak dit tot de paprika nog net knapperig is.
10) Voeg de courgette, champignons, tomaten, kerriepoeder en de Italiaanse kruiden toe.
11) Breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper en laat een aantal minuten pruttelen.
12) Vul het uitgeholde Turks brood met het mengsel en strooi de geraspte kaas erover.
13) Zorg dat de dome temperatuur van de barbecue tussen de 180 en 200 graden is en plaats het gevuld Turks brood op de indirecte zijde.
14) Als de kaas gesmolten is kan de deksel op het gevuld Turkse brood. Laat dit nog een paar minuten op de barbecue voordat je het kan serveren.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
Gevuld Turks brood
Follow The Directions

Voorbereiding
1) Snipper de ui en pers de knoflook.
2) Snij de worst, courgette en de champignons in halve maantjes.
3) Snij de paprika in stukjes. Persoonlijk hou ik van wat grove stukjes paprika en niet te fijn.
4) Hol het Turks brood
5) Je kunt ze nu gelijk grillen of een aantal uur wachten tot de smaken van de dry-rub meer in het vlees zijn getrokken.

Bereiding Gevuld Turks Brood
6) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen.
7) Plaats de skillet boven de kolen en voeg wat olijfolie toe.
8) Fruit de ui met de knoflook aan in de skillet tot de ui glazig wordt.
9) Voeg de worst en de paprika toe en bak dit tot de paprika nog net knapperig is.
10) Voeg de courgette, champignons, tomaten, kerriepoeder en de Italiaanse kruiden toe.
11) Breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper en laat een aantal minuten pruttelen.
12) Vul het uitgeholde Turks brood met het mengsel en strooi de geraspte kaas erover.
13) Zorg dat de dome temperatuur van de barbecue tussen de 180 en 200 graden is en plaats het gevuld Turks brood op de indirecte zijde.
14) Als de kaas gesmolten is kan de deksel op het gevuld Turkse brood. Laat dit nog een paar minuten op de barbecue voordat je het kan serveren.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
LAAT EEN REACTIE ACHTER