BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Spaansgevulde Bavette met Spianata Romana
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Gevulde Bavette met Spianate Romana

Van DeVleesboerderij.nl kreeg ik de vraag om iets moois te maken met een bavette. Bavette kun je maken als steak met een chimichurri of als een rollade. Ik ging dit keer voor een gevulde Bavette met Spianate Romana.

Dit keer ging ik voor een rollade van Bavette met een Italiaanse twist. Ga je dit gerecht maken, denk dan aan de zomer en vergeet niet er een lekker ijskoud bier bij te serveren. Dit keer ging ik voor een Spencer Trapist Ale bier van brouwerij Spencer Brewery. Een soepel en subtiel trappistenbier dat perfect past bij vleesgerechten en de romige kaas die verwerkt zit in dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Bavette aan 1 stuk
  • 100 g Spianata Romana (Italiaanse worst)
  • 10 kastanje champignons
  • 100 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • zongedroogde tomaten
  • 140 g Delice de Bourgogne (romige kaas)
  • pijnboompitten
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel en theelepel
  • skillet
  • slagerstouw

Voorbereiding

1) Neem de Bavette en verwijder eventueel het vlies als dat nog eraan zit.

2) Leg het vlees zo neer dat de draad van het vlees van links naar rechts loopt en snijdt het vlees op de draad zodat je deze kunt openklappen.

3) Klap het vlees open en sla het eventueel het dikke deel wat platter.

4) Neem slagerstouw en knip 6 stukken van ongeveer 15 cm en één van ongeveer 30 cm.

5) Leg de 6 slagerstouwen in de breedte op een snijplak en de lange in de lengte en leg vervolgens het vlees erop.

6) Nu kunnen we starten om het vlees te vullen door eerst deze te kruiden met zout en versgemalen peper.

7) Leg vervolgens de worst op de bavette.

8) Neem een skillet en zet deze op het vuur, schenk een beetje olijfolie in de pan, snipper de knoflook en doe dit in de pan.

9) Snijdt de champignons in plakken en bak deze even in de pan met de spinazie.

10) Bak de pijnboompitten in een beetje olie tot ze mooi verkleurd zijn.

11) Vul de Bavette nu verder met plakjes roomkaas. Deze kaas heeft een lekkere smaak maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of Provolone. Het is niet noodzakelijk om de gehele oppervlakte van het vlees te voorzien van kaas maar doe dit wel over de gehele lengte.

12) Ga nu verder met het spinazie mengsel, snijdt de zongedroogde tomaten in reepjes, beleg deze op het vlees en maak af met de pijnboompitten.

13) Knoop de Bavette goed dicht en snijd de uiteinden van het slagerstouw eraf.

Gegrilde bavette op de Weber

Bereiding Bavette

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones om direct en indirect te grillen.

2) Leg de gevulde Bavette op het rooster boven het indirecte gedeelte.

3) Voorzie het vlees van een kerntemperatuurmeter en wacht tot de kerntemperatuur rond de 50 graden is. Om een gelijke garing te krijgen kan men na een half uur het vlees draaien.

4) Verplaats het vlees naar het directe gedeelte bij een kerntemperatuur van 50 graden en grill deze even af aan alle zijden.

Serveer tip: Het is tijd om te genieten, maar serveer deze gevulde Bavette met gegrilde groenten en heerlijke nieuwe aardappelen want dan wordt het pas echt feest en vergeet het koude bier niet.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer: 

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *