BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

black angus bavette steak
BBQ-Recepten,  Rundvlees Recepten

Gevulde Black Angus Bavette Steak

Deze Black Angus flank (Bavette) steak rollade maakte ik op een event van DeVleesboerderij.nl bij de winkel van het luxe buitenleven. Het was lekker koud gezien we dit hebben gedaan in januari. Natuurlijk maakte ik weer iets speciaals net als de andere bloggers die aanwezig waren. Ik ging dit keer voor een black angus steak en vulde deze met groeten, kaas en kruiden. Het was echt een geweldig lekker stuk vlees en hebben met z’n alle genoten. Wisten jullie dat Flank Steak ook wel Bavette wordt genoemd?

Zoals je misschien al weet staan er reeds een aantal gevulde bavette steaks in mijn recepten. Zoek je een andere recept denk dan eens aan Gevulde Bavette met Spianate Romana of aan de Mediterrane Gevulde Bavette.

Bierparing by beerwulf.com

  • Pauwel Kwak
    Belgian Strong Golden Ale | 8,4% | 10-11 graden
    Klassiek Belgisch bier, amber van kleur. Ook dit bier heeft zo’n karamel zoetheid die goed samengaat met gegrild vlees. Verder kan je wat sinaasappel fruitigheid proeven, wat hopelijk een mooie aanvulling is op de smaken uit het gerecht.
  • Baladin Leon
    Belgian Strong Dark Ale | 9,0% | 11-12 graden
    Bij een mediterraans BBQ gerecht zetten we een mediterraans bier. Een Belgian Strong Dark Ale is een soort sterkere dubbel, richting quadrupel. Baladin brouwt over het algemeen mild-bittere bieren, zoals deze, daardoor is het geschikt te pairen met diverse gerechten. Donkere mout geeft een zoetige karamelsmaak, dat accentueert gegrilde smaken. Het bier heeft ook een zekere kruidigheid, met de mediteraanse kruiden moet dat elkaar accentueren.

Conclusie achteraf: Na het proeven in combinatie met de rollade gebeurde er niet veel in de mond met de Balladin Leon en werden onze smaakpupillen niet gestimuleerd tot een wauw effect. Het vlees bleef op de vlakte. De Pauwel Kwak was zelfs te sterk op smaak en drukte de smaak van het gerecht weg, helaas dus ook geen goede match. Wel twee heerlijke bieren om zo los te drinken, maar ja je kunt ook wel eens een mismatch hebben.

Ingrediënten

  • 1kg Black Angus Flank steak
  • 1 rode paprika
  • 100 g feta
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • 50 g paneermeel
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • kom
  • mes
  • lepel
  • weegschaal
  • ziplock zak
flank steak
vulling flank steak

Voorbereiding Bavette Steak

1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones om direct en indirect te grillen.

2. Halveer de paprika en maak deze schoon.

3. Grill de paprika boven directe hitte met de bolle kant naar onder tot het vel verkoolt is. Laat even afkoelen en stop de paprika in een ziplock zak voor 10 minuten.

4. Verwijder het vel van de paprika en snijd ze in kleine blokjes.

5. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en hak de verse kruiden (ongeveer 3 eetlepels) fijn.

6. Neem een kom en voeg hierin de paprika blokjes, verkruimelde feta kaas, verse kruiden en pers twee teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje paneermeel toe aan het mengsel om het vocht op te nemen.

7. Leg de flank steak op een snijplank. Snijd met een vleesmes paralellel aan de draad de flank steak open tot deze als een boek openslaat.

8. Neem slagerstouw en knip 6 stukken van ongeveer 15 cm en één van ongeveer 30 cm.

9. Leg de 6 slagerstouwen in de breedte op een snijplak en de lange in de lengte en leg vervolgens het vlees erop.

10. Vul de flank steak met de vulling door deze te verspreiden over het gehele stuk vlees.

11. Rol de flank steak op als een rollade en knoop deze goed dicht.

12. Kruid de steak met tijm, zout en versgemalen peper.

gevulde flank steak
flank steak op de kamado

Bereiding Bavette Steak

  1. Controleer of de barbecue een temperatuur heeft van rond de 180 graden en leg de rollade boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
  2. Je kunt de bavette steak rollade voorzien van een kerntemperatuurmeter of regelmatig de temperatuur controleren tot de gewenste temperatuur van 54 graden.
  3. Na ongeveer een uur is de rollade klaar. Laat hem nog even 10 minuten rusten voordat je hem gaat aansnijden.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!

Damn wat is deze gevulde bavette steak geweldig. Lekker gevuld met groenten, kaas en kruiden en daarna op de barbecue. Dat is pas genieten!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en Beerwulf.com en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *