BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gevulde champignons
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Gevulde champignons van de BBQ

Gevulde champignons van de BBQ moet je echt eens proberen. Het is snel klaar en je kunt ze al een paar uur van te voren maken. Op deze manier heb je een heerlijk bijgerecht bij een lekkere steak. Wanneer je ze al uren van te voren klaar maakt is het wel belangrijk dat je ze even afdekt en in de koeling zet.

Kamado express

In dit gerecht gebruikte ik feta maar je kunt natuurlijk ook een kruidenkaas gebruiken gezien wanneer je niet zo gek bent op feta. Er zijn zoveel varianten te verzinnen op gevulde champignons dat het gewoon super is. Je kunt ook diverse soorten maken zodat je een mooie afwisseling hebt.

Ingrediënten voor 12 champignons

  • 12 grote champignons
  • 4 lente uitjes
  • 100 g feta
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • bord
  • theelepel
  •  kom

Voorbereiding

1) Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en hak deze fijn.

2) Hak de lente uitjes fijn en fruit deze met een beetje olijfolie samen met de fijngehakte steeltjes.

3) Meng de fijngehakte steeltjes en de lente uitjes in een kom met de paneermeel en de oregano.

4) Kruimel de feta in één kom en meng alles goed door elkaar.

5) Vul de champignons en besprenkel ze met olijfolie.

Bereiding Gevulde Champignons van de BBQ

Weber Original Store Amersfoort

6) Maak de barbecue aan en zorg voor middel hete kolen.

7) Leg de champignons op het rooster en grill ze in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.

Variatie tip: Vervang de feta door bijvoorbeeld Chorizo worst.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *