Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Gevulde Jalapenos Cheddar Poppers
BBQ-Recepten,  Bijgerechten

Gevulde Jalapenos Cheddar Poppers (ABT)

Gevulde Jalapenos Cheddar Poppers is echt een geweldig bijgerecht wat hier thuis regelmatig op tafel staat. Hou je niet van pepers dan kun je de jalapeños ook vervangen door kleine paprika’s. Er staat ABT achter de titel van dit gerecht en je begint zeker te lachen als je de afkorting hoort. Het staat namelijk voor Atomic Buffalo Turd.

Kamado express

Blijkbaar heeft iemand dit gerecht verzonnen die teveel gedronken had of het lijkt gewoon op de keutel van een buffel ;-). Op internet staan genoeg varianten van dit lekkere gerecht en natuurlijk niet kon ontbreken op mijn recepten site. Ik gebruikte voor dit gerecht de barbecuesaus van NOSKOS maar je kunt natuurlijk ook een andere gebruiken die je lekker vindt.

Ingrediënten Jalapenos Cheddar Poppers

  • 12 middelgrote Jalapeños of kleine paprika’s
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 6 eetlepels roomkaas zoals philadelphia naturel
  • 2 eetlepels Cheddar
  • bosje verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • barbecuesaus

Benodigdheden

  • Barbecue met deksel
  • Barbecue tang
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Eetlepel
  • Knoflookpers
  • Mopkwast

Bereiding Gevulde Jalapenos

1) Snipper de bieslook en snij de Japapenos door de helft in de lengte en verwijder de zaadjes.

2) Neem een kom en voeg de roomkaas, geraspte cheddar, barbecuesaus, geperste knoflook en de gesnipperde bieslook toe en roer alles goed door elkaar.

3) Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur rond de 180 graden is.

4) Leg de ontbijtspek boven het indirecte gedeelte en strijk ze in met de barbecuesaus.

5) Wacht tot de ontbijtspek knapperig is en laat ze even afkoelen.

6) Snijd de ontbijtspek in reepjes of stukjes en roer dit door het kaas mengsel.

7) Vul de Jalapeños met het kaasmengsel en leg ze ongeveer 15 a 20 minuten op de barbecue tot de kaas mooi verkleurd is.

8) Strooi er nog een beetje bieslook over en smullen maar.

Serveer tip: Klik snel op de link om de combinatie te zien met een heerlijke Porterhouse Steak!

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *