BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

gevulde kip met whisky hooi
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Gevulde kip met Whisky Hooi van de BBQ

Klinkt de naam niet al spannend? Deze gevulde kip met Whisky hooi is echt een aanrader. Na de Weber Fandag ben ik helemaal overtuigd van dit recept. Ik kreeg namelijk zoveel positieve reacties op dit recept dat ik er zelf vrolijk van werd.

Kamado Express

Waarom ga je een kip vullen met whisky hooi? Ik kreeg hier veel vragen over op de Weber Fandag maar ook toen ik deze foto op Instagram plaatste. Nou dat is makkelijk we kennen allemaal wel de beroemde beer can chicken. Dit is een variant erop, gezien door de warmte het vocht in het hooi gaat stomen. Op deze manier trekt de smaak van whisky en hooi in de kip. Je krijgt niet alleen een kip die naar whisky smaakt maar deze wordt ook super sappig.

Probeer het zelf eens want het resultaat is echt super! Je kunt natuurlijk ook variëren met andere smaken zoals een lekker bier gebruiken. Op deze manier heb je maar een beetje bier nodig en kun je de rest lekker zelf opdrinken.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes of gevogelte schaar
  • kom, ziplock zak of vacumeerzak

Voorbereiding

  1. Neem een handvol hooi en doe dit in een kom of in een ziplock zak en schenk ongeveer één shotglas whisky erbij. Zet dit minimaal 4 uur weg of een hele nacht. Draai na een aantal uur het hooi even om zodat de whisky er goed in kan trekken. Het beste is om dit in een zak te doen en deze vacuüm te trekken.
  2. Maak de hele kip schoon en dep deze helemaal droog met wat keukenpapier. Strooi de dry rub over de hele kip en wrijf hem ermee in tot de gehele kip is voorzien van de dry rub.
  3. Nu is het tijd om een gevulde kip te maken door het hooi in de buikholte van de kip te stoppen.

gegrilde-kip-op-de-summit

Bereiding gevulde kip

Weber Original Store Amersfoort
  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en één zone om indirect te grillen. We leggen de kip in dit BBQ recept op het grillrooster. Je kunt natuurlijk de gevulde kip op een gevogelte stomer zetten of bereiden aan een spit.
  2. Leg de gevulde kip met whisky hooi op het grillrooster boven het indirecte gedeelte. Zorg er dus voor dat de kip niet in aanraking komt met directe hitte.
  3. Nu is het wachten en de temperatuur controleren van de dome zodat deze constant blijft op 180 graden. Dit kun je doen door te spelen met de luchttoevoer in de deksel of onderin de BBQ.
  4. Sluit de deksel voor minimaal een uur en controleer of de gevulde kip een kerntemperatuur heeft van 73 graden. Wanneer deze temperatuur nog niet is bereikt sluit je de deksel.
  5. Is de temperatuur 73 graden dan is het tijd om te smullen van deze sappige kip met whisky smaak. Vergeet niet om natuurlijk eerst het hooi te verwijderen uit de kip voordat je deze gaat aansnijden.

Succes met het maken en veel Grillfun !!! Laat in een comment hieronder weten wat je er van vond hoor namelijk super graag jullie reacties.

Gevulde kip met whisky hooi klinkt voor mij als muziek in mijn oren. De kip komt echt super sappig uit de barbecue en wie wil dat nu niet proeven!

3 Comments

  • Dennis Zijp


    Op de fandag heb je mij enthousiast gemaakt en ik was helemaal verkocht na het proeven. Ik heb hem vandaag zelf uitgeprobeerd en ik was heel erg tevreden met het resultaat. Hij was smaakvol, erg sappig en goed gaar. Ik had een Caribische rub gebruikt, maar die was iets te zacht. Volgende keer ga ik jouw kiprub proberen.
    Hartelijk dank voor dit geweldige recept.

    Kip 1500g, 2h10m op 140C op de grillplaat. Kerntemp. dij 80C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *