
- Voorbereiding20 min
- Bereiding30 min
- Porties4
Ingrediënten
- 2 kipfilet
- 10 olijven
- bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- zout en versgemalen peper
- 8 reepjes bacon (ontbijtspek)
- mozzarella
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- barbecue tang
- kommetjes
- mes
- lepel
- snijplank
- prikkers
RECEPT INSTRUCTIES
Voorbereiding
1) Snij de groene olijven in kleine stukjes.
2) Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng alles door elkaar in een kom.
3) Maak de kipfilet schoon en snij deze in de lengte door de helft zodat je vier mooie stukken hebt.
4) Breng de kipfilet op smaak met versgemalen peper. Zout is niet nodig gezien de olijven al zoutig zijn.
5) Leg twee stukjes bacon op een snijplank en leg in de lengte de kipfilet erop.
6) Voorzie de kipfilet van het olijven mengsel en een klein stukje mozzarella (andere soorten kaas kunnen natuurlijk ook).
7) Rol de kipfilet op samen met de bacon en zorg ervoor dat de bacon er strak omheen zit. Voorzie het rolletje van twee prikkers en wrijf de bacon in met wat olijfolie.
Bereiding gevulde Kipfilet
1) Nu is het tijd voor de barbecue. Maak deze aan met twee zones voor direct en indirect grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
2) Zorg voor een schoon rooster en plaats de kip rolletjes eerst boven het indirecte gedeelte.
3) Sluit de deksel van de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 65 graden (ongeveer 30 min).
4) Verplaats de gevulde kipfilet naar het directe gedeelte en draai regelmatig tot de bacon krokant is en de kerntemperatuur minimaal 72 graden.
Gevulde Kipfilet met bacon en olijven
Follow The Directions

Voorbereiding
1) Snij de groene olijven in kleine stukjes.
2) Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng alles door elkaar in een kom.
3) Maak de kipfilet schoon en snij deze in de lengte door de helft zodat je vier mooie stukken hebt.
4) Breng de kipfilet op smaak met versgemalen peper. Zout is niet nodig gezien de olijven al zoutig zijn.
5) Leg twee stukjes bacon op een snijplank en leg in de lengte de kipfilet erop.
6) Voorzie de kipfilet van het olijven mengsel en een klein stukje mozzarella (andere soorten kaas kunnen natuurlijk ook).
7) Rol de kipfilet op samen met de bacon en zorg ervoor dat de bacon er strak omheen zit. Voorzie het rolletje van twee prikkers en wrijf de bacon in met wat olijfolie.

Bereiding gevulde Kipfilet
1) Nu is het tijd voor de barbecue. Maak deze aan met twee zones voor direct en indirect grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
2) Zorg voor een schoon rooster en plaats de kip rolletjes eerst boven het indirecte gedeelte.
3) Sluit de deksel van de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 65 graden (ongeveer 30 min).
4) Verplaats de gevulde kipfilet naar het directe gedeelte en draai regelmatig tot de bacon krokant is en de kerntemperatuur minimaal 72 graden.
LAAT EEN REACTIE ACHTER