Grillfun logo

Gevulde ossenhaas aan ‘t stuk met spinazie

gevulde ossenhaas
 • Voorbereiding
  30 min
 • Bereiding
  1 uur
 • Porties
  4
inamood acties

Ossenhaas is een heerlijk stuk mals vlees van het rund. Je kunt er echt geweldige gerechten mee maken zoals bijvoorbeeld deze gevulde ossenhaas. Ossenhaas wordt niet vaak gevuld, en ik dacht om daar eens verandering in te brengen. Het pakte echt super uit en zoals je kunt zien is het een geweldig stuk vlees om te vullen. Tijdens het vlinderen van het vlees moet je alleen goed opletten dat je het vlees niet te ver doorsnijd want dan is het een stuk lastiger om het vlees mooi op te rollen als een rollade.

Ossenhaas

De ossenhaas wordt gezien als het meest malse stukvlees van een rund en is een heerlijk zacht stuk vlees, mits goed bereid. Ossenhaas kent net zoals de meeste stukken vlees diverse benamingen. Ossenhaas wordt namelijk ook wel tournedos, biefstuk van de haas of tenderlion genoemd. Een ossenhaas aan ‘t stuk noemen ze in het Engels tenderlion en wanneer het gesneden is als biefstuk wordt het ook wel tournedos genoemd. Van de ossenhaas wordt ook een filet mignon gesneden. De filet mignon is een superieur stukje rundvlees en komt uit het lekkerste deel van de ossenhaas. Dit is het kleinere uiteinde van de hele ossenhaas. Naast bovenstaande benamingen hebben we nog een chateaubriand en wordt tevens gesneden uit een hele ossenhaas. 

Weber Amersfoort

De chateaubriand komt van François René de Chateaubriand. Hij was een Franse schrijver en politicus die leefde tussen 1768 en 1848. Men zegt dat zijn kok de eerste was die een dergelijke biefstuk bereide en vandaar de naam. Je kunt een hele ossenhaas dus verdelen in drie delen. Het middelste stuk is de tournedos en het stuk van de punt noemen we de filet mignon en het dikste gedeelte van de ossenhaas is de chateaubriand.

ossenhaas inamood

Dit recept maakte ik voor Inamood waar ik de meest lekker producten van ontvang om heerlijke recepten mee te maken. Inamood is een nieuw en eigentijds vleesmerk met echt onderscheidend vermogen. Inamood staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs.

houtskoolexpress

Ingrediënten

 • 1 ossenhaas aan ‘t stuk
 • 200 gram verse spinazie
 • 6 kastanjechampignons
 • 3 teentjes knoflook
 • 1/2 rode peper
 • 1 grote sjalot of 2 kleine
 • zout en versgemalen peper

  Benodigdheden

 • kamado
 • snijplank
 • mes
 • slagerstouw
 • barbecue tang
Heb je ooit een gevulde ossenhaas gemaakt? Dan kun je naar dit BBQ recept kijken met gevulde ossenhaas. Stap voor stap is het beschreven!

  RECEPT INSTRUCTIES

  Stap 1
  vullen ossenhaas

  Voorbereiding

  1. Pel de knoflook en de sjalot en snipper de sjalot fijn.
  2. Borstel de kastanjechampignons schoon en verwijder het steeltje. Snijd de kastanjechampignons in kleine blokjes.
  3. Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadjes. Hak één halve rode peper fijn of wanneer je van pittig houd kun je de hele rode peper gebruiken.
  4. Zet een pan op het vuur en voeg een beetje olijfolie toe en fruit de ui voor ongeveer 2 minuten aan. Pers de knoflook bij de ui en voeg tevens de champignons toe. Bak het geheel tot bijna al het vocht is verdampt en voeg daarna de spinazie toe.
  5. Breng het spinazie mengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het mengsel nu afkoelen.
  6. Haal de ossenhaas uit de koeling en vlinder de ossenhaas zodat je er een rollade van kunt maken. Je snijd de ossenhaas in de breedte door maar niet helemaal. Snijd daarna vanuit het midden naar buiten zodat je de ossenhaas maximaal kunt vullen. Let wel op dat het mengsel goed moet zijn afgekoeld want anders gaart de ossenhaas nog voordat deze op de barbecue gaat.
  7. Rol de ossenhaas mooi op en knoop het vlees dicht met het slagerstouw. Kruid de buitenzijde van de ossenhaas met zout en versgemalen peper.

  Stap 2
  rollade grillen bbq

  Bereiding gevulde ossenhaas

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 150 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
  3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
  4. Leg de gevulde ossenhaas boven het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de deksel tot een kerntemperatuur is bereikt van 46 graden.
  5. Haal de ossenhaas van de BBQ en zet alle schuiven open. Wacht tot de temperatuur van de BBQ boven de 250 graden is en leg het vlees terug boven het directe gedeelte van de BBQ. Grill nu de ossenhaas aan alle zijde voor ongeveer 2 minuten.
  6. Haal de ossenhaas van de BBQ en laat het vlees nog even 10 minuten rusten voordat je het vlees gaat aansnijden.

  Succes met de bereiding en veel Grillfun!

  Disclaimer

  Dit recept is gesponsord door Inamood.nl waar je de meeste lekkere producten kunt bestellen!

  Recipe Reviews

  • Peter

   5 sterren
   Dit is zo geweldig zowel om te bereiden als om te eten top

   • Grillfun

    Bedankt voor het compliment

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Rating recept
  error: Content is protected !!